1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
20 – 26 Μαρτίου 2009

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) διοργανώνουν την 1η Εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια από τις 20 έως τις 26 Μαρτίου 2009 αναλαμβάνοντας δράσεις πανελλαδικά.
Με την έναρξη της Εβδομάδας αυτής θα δημοσιοποιηθεί η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους Δρόμους και θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην Αίγλη Ζαππείου, όπου θα ανακοινωθούν οι κοινωνικοί εταίροι, οι οποίοι αναλαμβάνουν δράσεις για την Οδική Ασφάλεια στη χώρα μας.

Δράσεις προγραμματίζονται να αναληφθούν σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Φλώρινα, Εύβοια, Αλεξανδρούπολη, Έδεσσα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κιλκίς, Κομοτηνή, Λήμνο, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σέρρες, Χανιά και Χίο.    
Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 20 Μαρτίου:  
Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για την ανακοίνωση της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο
Σάββατο 21 Μαρτίου:  
1η Πανελλαδική Συνάντηση για την Οδική Ασφάλεια στο Αμύνταιο της Φλώρινας σε συνεργασία με την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας, το Δήμο Αμυνταίου και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αμυνταίου, http://ekatoflorinas.blogspot.com/ 
Κυριακή 22 Μαρτίου: 
Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία μέλος του Ινστιτούτου, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με συνέντευξη τύπου στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» με τη συμμετοχή των Αρχών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα θα γίνει παρουσίαση προσομοιώτη ασφαλούς οδήγησης (συνεργασία Ε.Ε., Top-25 και ΤΟΥΟΤΑ) με συμμετοχή των πολιτών καθώς και διανομή έντυπου υλικού για την οδική ασφάλεια.
Δευτέρα 23 Μαρτίου: 
Eγκαίνια πεζοδιάβασης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στην Καστέλλα στο Δήμο Μεσσαπίων του Ν. Ευβοίας και παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» στους μαθητές του σχολείου που υποστηρίζεται από την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ.  

Στα πλαίσια της εν λόγω εβδομάδας θα εορτασθεί στις 26 Μαρτίου 2009 και η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την ημέρα αυτή θα αποσταλεί έντυπο ενημερωτικό υλικό πανελλαδικά προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους Δρόμους μας.

Η Εβδομάδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. και του Σ.Ε.Σ. τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, του Δήμου Αθηναίων και υποστηρίζεται από τον Ο.Α.Σ.Α., τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας και τους αυτοκινητόδρομους της χώρας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Μορέας και Ολυμπία Οδός.

Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. προτίθενται να καθιερώσουν την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας ως θεσμό που θα συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία μας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Με επίκεντρο τους νέους και τους εφήβους ολοκληρώθηκε η 15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
30/Μαρ/2022
15η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (21-27 Μαρτίου 2022) «Νέοι και Οδική Ασφάλεια»
18/Μαρ/2022
Ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
26/Μαρ/2021
14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (15-22 Μαρτίου 2021)
12/Μαρ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion