Περισσότερα από 2.500 άτομα συμμετείχαν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών και μαθητών της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Πιερίας.
Περισσότερα από 2.500 άτομα συμμετείχαν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών και μαθητών της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Πιερίας.
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο Ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών και Μαθητών της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Πιερίας του  Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Πιερίας, το ΕΚΑΒ Πιερίας το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου: «Προωθούμε σωστή οδική συμπεριφορά, επενδύουμε στην οδική ασφάλεια».
Στο πρόγραμμα το οποίο διήρκησε 5 ημέρες από τις 4 έως και τις 8 Απριλίου 2016 συμμετείχαν Δημοτικά και Γυμνάσια/Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας από την Κατερίνη, τον Παντελεήμονα, τη Λεπτοκαρυά, τους Νέους Πόρους, το Αιγίνιο, τον Κορινό και τη Ρητίνη, και εκτός προγράμματος τα ΙΕΚ και τα εκπαιδευτικά τμήματα του ΟΑΕΔ.
Συνολικά το πρόγραμμα παρακολούθησαν 1600 μαθητές γυμνασίων/λυκείων, 320 μαθητές δημοτικών, 210 εκπαιδευτικοί και πάνω από 360 άτομα εκτός προγράμματος. Συνολικά ενημερώθηκαν πάνω από 2500 άτομα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση.
Ο Γενικός Διευθυντής του Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ. Δημήτρης Γκατσώνης. κατά την έναρξη της ημερίδας αναφέρθηκε στη δέσμευση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για τη συνεχή βελτίωση του αισθήματος Οδικής Ασφάλειας τόσο εντός της εταιρείας αλλά με όσο και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας επενδύοντας στην Οδική Ασφάλεια, αντικείμενο το οποίο η εταιρία υπηρετεί πιστά από την έναρξη της διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου.
Η κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν για τη διοργάνωση των εκπαιδεύσεων και ιδιαίτερα τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου χωρίς την ενίσχυση του οποίου δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος.
Τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία και το σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι εκπαιδευτικοί με σχετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των μαθημάτων του τυπικού προγράμματος.
Απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χωρίς εσάς δεν θα επιτύχουμε στο όραμά μας για ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».
 Την ημερίδα, η οποία περιελάμβανε ομιλίες, παρουσίαση εκπαιδευτικών εργαλείων καθώς και βιωματικά εργαστήρια για την ενσωμάτωση των θεμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία.
Στην θεωρητική εκπαίδευση υπερτονίστηκε ότι η οδική ασφάλεια αφορά όλους – οδηγούς, πεζούς, ποδηλάτες κλπ. Καλύφθηκε το θέμα της υπερβολικής ταχύτητας ως πρώτο παράγοντα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, της απόσπασης προσοχής και της κόπωσης, της σημασίας της χρήσης των μέσων προστασίας (ζώνης στο αυτοκίνητο, κράνους και εξοπλισμού ασφαλείας για μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες), της συμπεριφοράς του σώματος κατά τη σύγκρουση, της συμπεριφοράς και της ευγένειας στο δρόμο, της σωστής αντιμετώπισης των τραυματιών / παθόντων μετά από τροχαίο συμβάν και εν γένει της προαγωγής και της συμμετοχής στον εθελοντισμό για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Στη βιωματική εκπαίδευση έγινε χρήση έξι προσομοιωτών, αυτών της σύγκρουσης, της ζυγαριάς συσχέτισης βάρους – αδρανειακής μάζας, της μέτρησης του χρόνου αντίδρασης, της οδήγησης σε διάφορες συνθήκες, της μέθης (με χρήση ειδικών γυαλιών) και της ανατροπής.
Μετά την ολοκλήρωση κάθε εκπαίδευσης, όλοι οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν «Βεβαίωση Παρακολούθησης του προγράμματος οι δε μαθητές έλαβαν «Αναμνηστικό Συμμετοχής» για την παρακολούθηση του προγράμματος «Γνώση-Πρόληψη-Ζωή».
Οι μαθητές σε όλη τη διαδικασία της θεωρητικής και βιωματικής μάθησης συμμετείχαν ενεργά και με αμείωτο ενδιαφέρον εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό αλλά και τον προβληματισμό τους.
Η άρτια οργάνωση του προγράμματος, ο άψογος συντονισμός των εμπλεκομένων, η ποιότητα των παρουσιάσεων από τους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ και τους εκπαιδευτές του,  καθώς και οι φιλόξενοι χώροι του 5ου & 2ου ΓΕΛ ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες και έκαναν αυτή την εκδήλωση μοναδική.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - «Κέντρο Ποδηλάτου» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion