«Ημέρα της Ευρώπης» - Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. σε εκδηλώσεις στα Χανιά
«Ημέρα της Ευρώπης» - Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. σε εκδηλώσεις στα Χανιά

Με αφορμή το φετινό εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα Χανιά 13 και 14 Μαΐου, ένα πολυθεματικό διήμερο εκδηλώσεων με διοργανωτές το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Το Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις και η συνεισφορά και παρουσία του ήταν καθοριστική.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων, και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου κάθε ηλικίας. ενώ συνέβαλαν σε αυτό με ομιλίες τους, ευρωβουλευτές, κυβερνητικά στελέχη, εμπειρογνώμονες και τοπικοί αξιωματούχοι. Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», μαζί με μέλη του επιστημονικού προσωπικού, εμψυχωτές και στελέχη της Κινητής Μονάδας του ΙΟΑΣ εμπλούτισαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με θέματα Οδικής Ασφάλειας για μικρούς και μεγάλους.
 
Την πρώτη ημέρα, η κυρία Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά συντόνισε μαζί με τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ζοπουνίδη με μεγάλη επιτυχία  workshop για την  Οδική Ασφάλεια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όπου παρουσιαστήκαν τα τελευταία δεδομένα για τα τροχαία δυστυχήματα καθώς και το έργο του ΙΟΑΣ.
Ακολούθησε το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, τις συμπράξεις Ιδιωτικού-Δημοσίου τομέα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης.
Στη συνέχεια πραγματοποιηθήκαν τα σφηνάκια γνώσης (knowledge shots), όπου 7 διακεκριμένοι ομιλητές μίλησαν για δεξιότητες, χρηματοδότηση και start up επιχειρηματικότητα.

Η ημέρα έκλεισε με το Youth Debate υπό το συντονισμό του Εθνικού Συμβούλιου Νεολαίας (ΕΣΥΝ), με θεματική «Νέοι και καινοτομία: η έξυπνη εξειδίκευση  με στόχο την επανεκκίνηση  της νεολαίας  στην Ευρώπη του σήμερα», παρουσία του Ευρωβουλευτή  Μ. Κεφαλογιάννη.
Παράλληλα με τις ομιλίες υλοποιήθηκε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων και τις 2 ημέρες το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ινστιτούτου «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» σε μαθητές σχολείων  Α/θμιας εκπαίδευσης.  Ταυτόχρονα στον  προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου μαθητές, φοιτητές, νέοι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, γονείς και εκπαιδευτικοί επισκέπτες των εκδηλώσεων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους ανθρώπους του Ινστιτούτου μας με τους προσομοιωτές της κινητής μονάδας του Ι.Ο.ΑΣ. και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μοναδικό στην Ελλάδα εξοπλισμό προσομοιώσεων επικίνδυνων συνθηκών.
Επίσης να λάβουν ζωτικές πληροφορίες, για τις συνθήκες και τις πιθανές συνέπειες ενός δυστυχήματος, μέσα από τη βιωματική εμπειρία (πρακτική με προσομοιωτές οδήγησης, πρόσκρουσης, κ.λπ.) καθώς και για τις σωστές πρακτικές για μια ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Παράλληλα λειτουργούσαν περίπτερα για την κινητικότητα στην εκπαίδευση, την έρευνα και την εργασία.
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου με τις ομιλίες, τις δράσεις και τους καλεσμένους ΕΔΩ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
H Οδική Ασφάλεια στο επίκεντρο - Παράδοση χαρτών επικινδυνότητας του οδικού δικτύου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
26/Ιαν/2021
Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια συνεχίζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά!
12/Ιαν/2021
Το ΙΟΑΣ σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με θέμα την Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια
08/Ιαν/2021
Οδηγίες για την ασφάλεια πεζών (και οδηγών) τους χειμερινούς μήνες
01/Ιαν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion