Πολλά ΓΙΑΤΙ και πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (NL#54)
 Πολλά ΓΙΑΤΙ και πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (NL#54)
 
Οι αγαπημένοι μας που χάθηκαν πρόωρα και άδικα, μας λείπουν κάθε στιγμή, για μια ζωή.
Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από τότε που ο 29χρονος Δημήτρης Σπύρου έφυγε από τη ζωή. Κι εμείς κοινοποιούμε τα λόγια της μητέρας του, Ελένης Καρακασίδου, εθελόντριας του Ινστιτούτου η οποία, στη μνήμη του παιδιού της, έχει προσφέρει όχι μόνο οικονομική ενίσχυση στο έργο μας αλλά στηρίζει ακούραστα τις δράσεις μας προσφέροντας το χρόνο της και την ψυχή της.
Τα λόγια μιας μητέρας που μας συγκινούν και μας θλίβουν αλλά ταυτόχρονα μας παρακινούν να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία της ζωής και την πρόληψη. Με όλη μας την καρδιά συμμετέχουμε στο πένθος της και ένθερμα την ευχαριστούμε για τη δράση της γιατί γνωρίζουμε πόσο πιο δύσκολο είναι για αυτούς που βιώνουν προσωπικά την απώλεια.
 
 
 
Πολλά ΓΙΑΤΙ και πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
Είμαι η μαμά του Δημήτρη Σπύρου. Του Δημήτρη μου, του γελαστού, καλόψυχου παιδιού, που έφυγε 29 χρονών, περνώντας τα 3,5 τελευταία χρόνια της ζωής του σε κώμα μέσα στο νοσοκομείο του ΓΝΑ, στην εντατική και σε νοσοκομείο της Γερμανίας. 
          Παρόλο που είχε πάθει ατυχήματα με τη μηχανή του, συνέχιζε να μη φοράει κράνος, να περνάει στο αντίθετο ρεύμα. Αψηφούσε και προκαλούσε τον κίνδυνο, αγαπούσε την ταχύτητα και δε φοβόταν τα ύψη.
Συνέβη όμως κάτι τραγικό… Σε μία εκδήλωση που πήγε με τους φίλους του, όπως καθόταν στα κάγκελα, έχασε την ισορροπία του και  έπεσε από το μπαλκόνι… Και πέταξε σαν τον Ίκαρο, που παρά τις συμβουλές αυτών που τον αγαπούσαν, έκαψε τα φτερά του… Νιάτα… Ενέργεια, Δύναμη…  Αίσθηση Ελευθερίας αλλά και απερισκεψίας.

          Σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι να σας στεναχωρήσω, αλλά να σας προβληματίσω και να μπορέσω να μεταφέρω στους νέους ένα μήνυμα…  ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ
 
          Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν μαζί μας αυτά τα δύσκολα 3,5 χρόνια. Τα χρόνια της εντατικής. Κυρίως, θέλω να μπορέσω να βοηθήσω άτομα και οικογένειες που είναι στην ίδια κατάσταση με τον Δημήτρη μου. Πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή ο Δημήτρης μου. Αγωνιστήκαμε όλοι, μα πιο πολύ εκείνος.  Ήθελε να ζήσει για την αδερφή του που τόσο λάτρευε.
Ο Δημήτρης μου… Πόσα φάρμακα - δηλητήρια, πόσα  χειρουργεία, πόσες  επεμβάσεις, πόσες βελόνες τρύπησαν το κορμί του… Ένα σηπτικό σοκ με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του. ΓΙΑΤΙ τόσα βασανιστήρια;;; Όχι, δε θέλω να δεχτώ ότι ήταν αγώνας χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν ΑΓΩΝΑΣ – ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για να σωθούν κι άλλες ζωές, κι άλλα παιδιά που με την απερισκεψία της νιότης δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου… Τους βλέπω (κορίτσια – αγόρια) να τρέχουν χωρίς κράνος, να κάνουν κόντρες και να νομίζουν ότι έτσι ζουν…
ΠΡΟΣΕΞΤΕ… Αγαπήστε τη ζωή…
Αγαπήστε τον εαυτό σας… Ρουφήξτε τη μέχρι τελευταίας σταγόνας… ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!!!
 
Λένε πώς ήταν γραφτό, η μοίρα του καθενός, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον… Δε θέλω να το δεχτώ έτσι απλά. Ο Δημήτρης ήθελε να ζήσει, αγαπούσε τη ζωή και όπως όλα τα παιδιά αυτής της γενιάς της κρίσης, αγωνιζόταν να σταθεί στα πόδια του μόνος του….
Πόσα πέρασε το αγόρι μου… Πάλεψε παλικαρίσια. Νίκησε το θάνατο. Δε θα ξεχαστεί  ποτέ…. γιατί τον αγαπούν οι φίλοι του, οι συγγενείς του, οι άνθρωποι που γνωρίσαμε όταν ήταν σε κατάσταση κώματος… Είσαι ένας άγγελος τώρα… Από εκεί θα προσέχεις και θα νοιάζεσαι για την αδερφή σου….

           Αισθάνομαι μεγάλη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  και ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ να ευχαριστήσω ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη αυτή την πορεία – αγώνα – Γολγοθά, προς ανάρρωση του Δημήτρη μου.

          Γνώρισα ανθρώπους πάρα πολύ αξιόλογους. Θέλω να πω ένα μεγάλο,  ξεχωριστό  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό του νοσοκομείου ΓΝΑ, στους συναδέλφους μου και τους συνεργάτες, στους  άγνωστους ανθρώπους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία. Ανθρώπους που μας φιλοξένησαν, που δε μιλάγαμε την ίδια γλώσσα (μιλούσαν τα μάτια και το σώμα), μας έδωσαν στήριξη, αγάπη και συμπόνια.
Ανθρώπους άγνωστους, που μας άνοιξαν το σπίτι τους από την πρώτη μέρα που δεν είχαμε πού να μείνουμε στη Γερμανία. Με πλησίασαν και με βοήθησαν άνθρωποι που πιστεύουν σε άλλες θρησκείες, βουδιστές, καθολικοί, χριστιανοί, που προσευχήθηκαν μαζί μου στο δικό τους Θεό, για τον Δημήτρη μου.

          Άνθρωποι από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Λιθουανία, τη Ρωσία, από Καναδά, Αμερική, Ιαπωνία, Κύπρο. Μοναχοί από το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα, που ανάβουν ακόμη και σήμερα το καντήλι του Δημήτρη μου….
Ατέλειωτες στιγμές συμπαράστασης… Γιατί οι άνθρωποι, όταν είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, δεν έχει σημασία σε ποια χώρα ζουν, ούτε σε ποιον Θεό πιστεύουν.
Γνωρίσαμε ανθρώπους με τον ίδιο πόνο, τον ίδιο αγώνα, τον ίδιο Γολγοθά. Ο πονεμένος καταλαβαίνει καλύτερα τον πονεμένο. Δυστυχώς, είναι πολλοί οι νέοι που είναι στην ίδια κατάσταση με τον Δημήτρη μου.

          Στέκομαι κατά δύναμη σ’ αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν, είτε στις εντατικές των νοσοκομείων, είτε στα σπίτια τους. Παιδιά σε κώμα, που το βλέμμα τους δεν ξεχνιέται... Παιδιά που σίγουρα δεν τους άξιζε μια τέτοια μοίρα…

           Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους φίλους του Δημήτρη μου γιατί μας στήριξαν, μας συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουν να είναι στο πλευρό μας. Σίγουρα αυτό το γεγονός τους ωρίμασε και είναι σταθμός στη ζωή τους. Βλέπουν τα πράγματα πιο υπεύθυνα.

          Σας ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε τις σκέψεις μου, που μας  δώσατε ΔΥΝΑΜΗ. Τη χρειαζόμαστε…
 
Σας ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου.
                                                         
Ελένη - μητέρα του Δημήτρη
 
 
 
NEWSDESK
Τελετή Βράβευσης του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας - Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
29/Οκτ/2020
14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» - Αποτελέσματα
20/Οκτ/2020
14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020
13/Οκτ/2020
Η ασφάλεια του μαθητή στο δρόμο για το σχολείο είναι το κύριο μέλημα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
15/Σεπ/2020
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2020 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion