Δύο διακρίσεις για το Ι.Ο.ΑΣ. στα Βραβεία Εταιρικής Υπευθυνότητας 2016
Δύο διακρίσεις για το Ι.Ο.ΑΣ. στα Βραβεία Εταιρικής Υπευθυνότητας 2016

Παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και κοινωνικών φορέων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, η τελετή απονομής των ελληνικών βραβείων εταιρικής υπευθυνότητας Hellenic Responsible Business Awards 2016 που διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά η Boussias Communications.
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια παρέλαβε και φέτος 2 βραβεία για συνεργασίες που έχει αναπτύξει για θέματα οδικής ασφάλειας.
Στην ΑΧΑ Ασφαλιστική, μέλος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και της Συμμαχίας για την Ασφάλεια στον Δρόμο, απονεμήθηκε Ασημένια Διάκριση στην κατηγορία «Υγεία & Ασφάλεια» για τη μακροχρόνια στρατηγική που έχει αναπτύξει για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η υποστήριξη της πολύ επιτυχημένης πρωτοβουλίας «Κάν’το Σωστά» που υλοποιεί σταθερά μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Στα πέντε χρόνια συνεργασίας τους, οι δύο φορείς έχουν εκπαιδεύσει 25.000 μαθητές ηλικίας 13 - 18 ετών σε όλη την Ελλάδα, σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι εταιρείες «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός» τιμήθηκαν με το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία «Βραχυπρόθεσμη Επένδυση Τοπικής/ Περιφερειακής Εμβέλειας» για τη δράση «Ασφαλώς Ποδηλατώ», που υλοποιούν εδώ και 1 χρόνο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς». Ήδη, 2014 μαθητές έχουν εκπαιδευτεί στις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας και στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής προτεραιότητας των δύο εταιρειών για προαγωγή της οδικής ασφάλειας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Ι.Ο.ΑΣ., γνωστό για τη σημαντική συμβολή του επί 10 χρόνια σε θέματα καλλιέργειας κυκλοφοριακής αγωγής και διάδοσης της εκπαίδευσης στην Οδική Ασφάλεια για όλες τις ηλικίες, έχει αναπτύξει έως σήμερα πληθώρα πρωτοπόρων και καινοτόμων πρωτοβουλιών με στόχο την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων πάντα με τη στήριξη των μελών, χορηγών και υποστηρικτών του.

Οι συνεργασίες αυτές είναι αποφασιστικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη καλλιέργειας Παιδείας Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας, καθώς παρά τη μείωση σε θανάτους που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, τα τροχαία συμβάντα εξακολουθούν να αποτελούν στην Ελλάδα του 2016 ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και κύρια αιτία θνησιμότητας, αναπηρίας και απώλειας της λειτουργικότητας, ειδικά σε νεαρές ηλικίες.

«Η σταθερή αναγνώριση της συμβολής του Ι.Ο.ΑΣ. στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους ελληνικούς δρόμους, μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας το έργο που ξεκίνησε 11 χρόνια πριν, από μια τόσο τραγική αφορμή, την τόσο άδικη απώλεια του γιού μου, Πάνου Μυλωνά. Μας δίνει επίσης ελπίδα πως σύντομα θα βρεθούν συνεργάτες με κοινό όραμα και στόχο που θα υποστηρίξουν τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια ώστε να αποτελέσει σημείο εκπαίδευσης και φυτώριο νέων ιδεών και καλλιέργειας κουλτούρας κυκλοφοριακής αγωγής για όλους τους Έλληνες», δήλωσε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά μετά την απονομή των βραβείων.

Το πρότυπο μοντέλο του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια έχει αναπτυχθεί από το Ι.Ο.ΑΣ. και προωθείται ήδη ως καλή πρακτική από την Ε.Ε. και διεθνώς για εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Το Ι.Ο.ΑΣ. κάνει έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να στηρίξει αυτή την προσπάθεια που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος με καταστροφικές συνέπειες και δυσβάσταχτο κόστος για την Ελληνική Πολιτεία αλλά κυρίως για κάθε Ελληνική οικογένεια.

Συνημμένα:
  1. Ο Γενικός Διευθυντής «Νέας Οδού»-«Κεντρικής Οδού», κύριος Στέλιος Πενθερουδάκης και η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, παραλαμβάνουν την Ασημένια Διάκριση για το πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ».
  2. Η Λένα Πλαϊτη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΑΧΑ Ασφαλιστική, και ο Ευγένιος Πετούμενος (Τμήμα Επικοινωνίας ΑΧΑ), με την Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, με την Ασημένια Διάκριση της εταιρίας στην κατηγορία «Υγεία και Ασφάλεια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
14η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
14/Ιουν/2021
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion