192 πινακίδες «έλαμψαν» ξανά χάρη στην 3η Clean Up-Safety Day
192 πινακίδες «έλαμψαν» ξανά χάρη στην 3η Clean Up-Safety Day

192 πινακίδες «έλαμψαν» ξανά χάρη στην 3η Clean Up-Safety Day

Συνολικά 644 πινακίδες έχουν αποκατασταθεί σε 3 Δήμους της Αττικής από 160 εθελοντές στο πλαίσιο των Clean Up-Safety Days
 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η δράση της πρωτοβουλίας Clean Up-Safety Days που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού, καθώς περισσότερες από 192 πινακίδες οδικής σήμανσης αποκαταστάθηκαν από την LeasePlan Hellas και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με την αμέριστη συμβολή του Δήμου και της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
 
Με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Κολοκοτρώνη στο μετρό της Δάφνης και σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες - Ασφαλέστεροι Δρόμοι», 40 εργαζόμενοι της LeasePlan Hellas και μέλη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ένωσαν τις δυνάμεις τους ξανά με στόχο να καθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης στις κεντρικές οδούς της περιοχής και τα κατάφεραν για ακόμη φορά!
 
H εκστρατεία Clean Up-Safety Days ξεκίνησε από το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και την LeasePlan Hellas τον Απρίλιο του 2016 με πρώτο σταθμό την Καλλιθέα, όπου 266 πινακίδες έγιναν «καινούριες» και συνεχίστηκε τον Ιούνιο στην Ελευσίνα, όπου παρά την υπερβολική ζέστη, 186 πινακίδες έγιναν και πάλι ορατές.
 
Σήμερα, με την ολοκλήρωση και της 3ης Clean Up-Safety Day, περισσότερες από 640 πινακίδες έχουν αποκατασταθεί σε τρεις δήμους της Αττικής, ενώ συνολικά 160 εθελοντές της LeasePlan και του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» έχουν συμβάλλει ενεργά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των τριών αυτών δράσεων που διασφαλίζουν ασφαλέστερη οδήγηση, πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και βελτίωση της καθημερινότητας των οδηγών και των πεζών.
 
Ο κ. Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της LeasePlan Hellas, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που η 3η Clean Up-Safety Day δράση ολοκληρώθηκε επιτυχώς χάρη στην εξαιρετική μας συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ‘Πάνος Μυλωνάς’ και τον αδιάκοπο εθελοντισμό των ανθρώπων της LeasePlan Hellas. Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε τρεις δήμους της Αττικής, καθαρίζοντας 644 βανδαλισμένες πινακίδες οδικής σήμανσης, και είμαστε περήφανοι που αποτελούμε ενεργό υποστηρικτή μίας πρωτοβουλίας που στηρίζει έμπρακτα την υπεύθυνη και ασφαλή οδήγηση στις πόλεις μας».
 
«Ολοκληρώνουμε τον πρώτο κύκλο της εκστρατείας «Καθαρές Πινακίδες - Ασφαλέστεροι Δρόμοι» με την εξόρμησή μας στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Μας συγκινεί και μας ενδυναμώνει η ανταπόκριση του κόσμου και η απήχηση αυτής της προσπάθειας που γιγαντώνεται και συσπειρώνει ενεργούς πολίτες ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση να βελτιώσουμε την ασφάλεια και τον πολιτισμό στις μετακινήσεις μας», σχολίασε η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.
 
Ο κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού σχολίασε «Οι πινακίδες δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αποτελούν μέσο εκτόνωσης της κοινωνίας με αποτέλεσμα πολλές ζωές να κινδυνεύουν, ακόμα και σε μικρές διαδρομές. Οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καθαρίζουν συνέχεια τα σήματα από σπρέι και αυτοκόλλητα. Η δράση αυτή είναι μια αφορμή και ο πολίτης να συνειδητοποιήσει πως η καταστροφή των πινακίδων είναι εις βάρος της ζωής όλων μας. Θέλω να πιστεύω ότι πέρα από την προσπάθεια που κάνει το Ινστιτούτο και οι εθελοντές, θα μπορέσουμε όλοι μας να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τις πινακίδες. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πολιτισμός και ασφάλεια σημαίνει και καθαρές πινακίδες».
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Clean Up-Safety Days παρακαλούμε επισκεφτείτε το website www.cleanupsafetyday.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΝΤΕΟ
3η Clean Up-Safety Day στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού
 
NEWSDESK
Κοιτάζοντας το Μέλλον στη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα
19/Μαϊου/2023
Δράσεις και Πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας
18/Μαϊου/2023
Τα κόμματα μιλάνε για την Οδική Ασφάλεια - “WALK THE TALK” - Μια νέα πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» εν όψει των εκλογών
15/Μαϊου/2023
Καλές Πρακτικές και Βραβευμένα Έργα Οδικής Ασφάλεια - Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας
12/Μαϊου/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion