Απονομή βραβείων για τον 6ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του προγράμματος PRAISE, για την Οδική Ασφάλεια στο χώρο εργασίας, που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NL#58)
Απονομή βραβείων για τον 6ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του προγράμματος PRAISE, για την Οδική Ασφάλεια στο χώρο εργασίας, που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NL#58)
Στις 19/10 πραγματοποιήθηκε το 6ο Συνέδριο PRAISE (Πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων και τραυματισμών στον εργασιακό χώρο). Το συνέδριο συγκέντρωσε θεσμικά όργανα της ΕΕ, κυβερνητικούς εκπροσώπους, εμπειρογνώμονες σε θέματα οδικής ασφάλειας και Fleet Managers, με στόχο να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τις προτεραιότητες στην οδική ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. 

 «Η χρήση των δρόμων είναι αναγκαίο κομμάτι για την εργασία μας. Είναι μια συνηθισμένη δραστηριότητα, που όμως οδηγεί σε απίστευτα ποσοστά τραυματισμών και θανάτων. Εκτιμάται ότι στην Ευρώπη 6 στους 10 θανάτους στον εργασιακό χώρο προέρχονται από τροχαία δυστυχήματα. Σε αυτά τα ποσοστά περιλαμβάνονται τόσο δυστυχήματα που συμβαίνουν από και προς την εργασία, όσο και τροχαία που καταγράφονται κατά τη διάρκεια της εργασίας (Eurogip). Επίσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα τροχαία δυστυχήματα αφορούν το 40% των εργασιακών ατυχημάτων  που οδηγούν στο θάνατο». Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του συνεδρίου και του προγράμματος PRAISE το οποίο εξετάζει την οδική ασφάλεια τόσο από και προς τον χώρο εργασίας, όσο και οδηγώντας κατά τη διάρκεια της εργασίας.
 
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινωθήκαν οι νικητές των βραβείων PRAISE για το 2016. Ο Antonio Avenoso, Διευθυντής του ETSC δήλωσε «Σήμερα αναγνωρίζουμε  την προσπάθεια οργανισμών και εταιρειών, που αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Ελπίζουμε το παράδειγμά τους να εμπνεύσει μεγάλες και μικρές εταιρείες να εντείνουν το καθήκον τους στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων. Αυτές οι κρίσιμες προσπάθειες σημαίνουν λιγότερους τραυματισμούς και θανάτους, αλλά και λιγότερες ασφαλιστικές αξιώσεις και μειωμένο κόστος. Η οδική ασφάλεια είναι πραγματικά ωφέλιμη για τις επιχειρήσεις».
 
Οι εταιρείες που βραβευτήκαν φέτος είναι:
  • O’ Donovan Waste Management, Ηνωμένο Βασίλειο, εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων, στην κατηγορία μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρείες,
  • La Défense (Βελγικές  Ένοπλες Δυνάμεις), Bέλγιο, στην κατηγορία Βραβείο Δημοσίου Φορέα,
  • Johnson & Johnson, Πολυεθνική εταιρία, στην κατηγορία βραβείο μεγάλης εταιρείας.
 
Τη βράβευση ακολούθησαν διαλέξεις από ειδικούς εμπειρογνώμονες στα θέματα «Κάνοντας τη χρήση των ταξί ασφαλέστερη» και «Managing Grey Fleet Safety», το οποίο αφορά τη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων για την μετακίνηση προς/από τη δουλειά και στη δουλειά.
 
 
 
 
 
 
 
NEWSDESK
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 3/6/2020 - «Ήμουν κι εγώ εκεί. Με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ» Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2020
1 στις 4 ανθρώπινες ζωές χάνονται στους δρόμους της ΕΕ σε τροχαία με βαρέα οχήματα - ETSC - PIN flash #39
26/Μαϊου/2020
Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια
22/Μαϊου/2020
15 χρόνια δράσης… και συνεχίζουμε!
12/Μαϊου/2020
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2020 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion