«Οι σωστές επιλογές, σώζουν ζωές»
«Οι σωστές επιλογές, σώζουν ζωές»

Αθήνα, 18/11/2016
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι σωστές επιλογές, σώζουν ζωές»
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και ο Φώτης Θωμάς
«τρέχουν» μαζί για την Οδική Ασφάλεια

 
Συνεχίζοντας με συνέπεια την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων σε θέματα Οδικής Ασφάλειας σε όλες τις εκφάνσεις των μετακινήσεων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Φώτη Θωμά, έναν εκ των κορυφαίων οδηγών στην κατηγορία SENIOR των αυτόματων ΚΑΡΤ 125cc. Ο νεαρός οδηγός από την Πάτρα, θα αγωνίζεται στο εξής με τα λογότυπα του Ινστιτούτου, διαδίδοντας με κάθε αγώνα του σημαντικά μηνύματα Οδικής Ασφάλειας.
Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Φώτης Θωμάς είναι 21 ετών, τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (σχολή στην οποία φοιτούσε και ο εκλιπών Πάνος Μυλωνάς). Στο Τμήμα του πέρασε πρώτος και πολύ σύντομα έγινε μέλος της πολυβραβευμένης UoP Racing, της ομάδας Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς που προωθούν την καινοτομία στην αυτοκίνηση.
Με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τους αγώνες ΚΑΡΤ ο Φώτης ασχολείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας την αμέριστη τεχνική υποστήριξη της ομάδας του PRT MOTORSPORT.
Παρά τη σύντομη διαδρομή του στο χώρο των ΚΑΡΤ έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από είκοσι επίσημους αγώνες καταλαμβάνοντας τη 2η (περίοδος 2014) και την 3η (περίοδος 2015) θέση στα Πρωταθληματικά Κύπελλα D CUP, ενώ για το 2016 είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες του Κυπέλου Rotax Max Chalenge ενώ πριν από ένα μήνα συμμετείχε στο διεθνή αγώνα Patras International Circuit for Kart (PICK) με το μήνυμα «Οι σωστές επιλογές, σώζουν ζωές» και τα λογότυπα του Ι.Ο.ΑΣ. να κοσμούν το εντυπωσιακό νέο «ντύσιμο» του ΚΑΡΤ του.
«Είναι τιμή μου να μεταφέρω με το ΚΑΡΤ μου το μήνυμα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας ‘Πάνος Μυλωνάς’», δήλωσε ο Φώτης Θωμάς λίγο πριν την επόμενη εμφάνισή του στα σιρκουί της Πάτρας. «Στους αγώνες ΚΑΡΤ προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και η οδηγική παιδεία και κατ' επέκταση η οδική ασφάλεια, με τρόπο που δεν μπορεί να διδαχτεί σε κανένα σχολείο, αλλά μόνο βιωματικά μέσα από τους αγώνες. Εκτός αυτού, η ενέργεια που έχουν οι νέοι όπως εγώ αν δεν εκτονωθεί στους κατάλληλους χώρους που είναι οι οργανωμένοι αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού με ασφάλεια τότε θα εκτονωθεί στους δρόμους με θλιβερά αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο πως στις χώρες όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι σε υψηλό επίπεδο ο δείκτης τροχαίων δυστυχημάτων είναι χαμηλός».
«Είμαι πολύ συγκινημένη με την πρωτοβουλία αυτού του νεαρού οδηγού, ο οποίος επιδεικνύει τόσο ήθος και υπευθυνότητα σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, μέσα και έξω από τα σιρκουί. Είμαι επίσης υπερήφανη γιατί ο Φώτης τιμά, με τις ικανότητες και το ταλέντο του, τη Σχολή που φοίτησε και ο Πάνος μου. Μέσα από την ενημέρωση και την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων στην Οδική Ασφάλεια, μπορούμε να σώσουμε ζωές», δήλωσε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.
Η επόμενη εμφάνιση του Φώτη Θωμά με τα «χρώματα» του Ι.Ο.ΑΣ. θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 4ου Αγώνα Επάθλου D CUP (Πίστα Kartmania, Βραχνέικα).
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας
25/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο EKO Acropolis Rally 2023
20/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στην 87η ΔΕΘ
20/Σεπ/2023
To Ι.Ο.ΑΣ. στο φετινό Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου
20/Σεπ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion