Ημερίδα «Πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων» από το Ι.Ο.ΑΣ. για την ενημέρωση φοιτητών του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας (NL #59)
 Ημερίδα «Πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων» από το Ι.Ο.ΑΣ. για την ενημέρωση  φοιτητών του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας (NL #59)

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα «Πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων» που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας στις 21 Νοεμβρίου.

Η αθρόα προσέλευση των φοιτητών που γέμισαν το  Αμφιθέατρο, η ενεργή συμμετοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ομιλιών αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τη χρήση των προσομοιωτών του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά της ημερίδας που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των νέων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό – καλωσόρισμα του αναπληρωτή Προέδρου, Καθηγητή κυρίου Περικλή Λύτρα προς τους παρευρισκόμενους στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, καθηγητές και φοιτητές.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία μέσα από μια σύντομη παρουσίαση με τίτλο «Κάλλιον προλαμβάνειν ή θεραπεύειν» ανέδειξε την πολύπλευρη δράση και το έργο του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» μαγνητίζοντας την προσοχή των παριστάμενων και κυρίως των νεαρών φοιτητών.

Ακολούθως, τη σκυτάλη των παρουσιάσεων παρέλαβε ο υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και δημοσιογράφος ειδικού τύπου, κύριος Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης, ο οποίος μιλώντας στη γλώσσα των φοιτητών παρουσίασε την πραγματική διάσταση των τροχαίων ενώ τους επισήμανε τους τρόπους αντιμετώπισης όλων των βασικών αιτίων που ευθύνονται για τα τροχαία συμβάντα στην Ελλάδα.
Από μια τέτοια ημερίδα δεν θα μπορούσε να λείπει και η επιστημονική προσέγγιση των συνεπειών ενός τροχαίου, ρόλο τον οποίο ανέλαβε η Δρ. Δάφνη Μπακαλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας η οποία και αναφέρθηκε στην μακρά πορεία που έχει να ακολουθήσει ένας τραυματίας τροχαίου συμβάντος προς την αποκατάσταση.

Μετά από την έξοδό τους από το Αμφιθέατρο, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο χώρο του Τ.Ε.Ι. προκειμένου να δοκιμάσουν τους προσομοιωτές του Ι.Ο.ΑΣ.. Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμη φορά ο προσομοιωτής ανατροπής ενώ κολακευτικά σχόλια, από τους φοιτητές και τους καθηγητές τους, ακούστηκαν για όλη την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας και το σύνολο του εξοπλισμού της.
 
 
 
NEWSDESK
ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
16/Μαϊου/2021
Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 16 χρόνων δράσης του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στους δρόμους
13/Μαϊου/2021
Θερμές Ευχές από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
29/Απρ/2021
Η ΕΑΕΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
26/Απρ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion