Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε στο συνέδριο «Παιδί & Ασφάλεια στο Αυτοκίνητο - Η Κυπριακή Πραγματικότητα» (NL #59)
Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε στο συνέδριο «Παιδί & Ασφάλεια στο Αυτοκίνητο - Η Κυπριακή Πραγματικότητα» (NL #59)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το στρογγυλό τραπέζι που συνδιοργάνωσε η Βασιλική Πρεσβεία της Νορβηγίας, η νορβηγική κατασκευάστρια εταιρεία παιδικών καθισμάτων HTS BeSafe ΑS και η MOTHERCARE Κύπρου, με θέμα «Παιδί & Ασφάλεια στο Αυτοκίνητο – Η Κυπριακή Πραγματικότητα – Το Νορβηγικό/Σκανδιναβικό Μοντέλο» στις 25 Νοεμβρίου στη Λευκωσία της Κύπρου. Το Ινστιτούτο, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, εκπροσώπησε η Πρόεδρός του.

Στόχος του στρογγυλού τραπεζιού ήταν η έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών ανάμεσα στη Νορβηγία και την Κύπρο, σχετικά με τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας λόγω τροχαίων δυστυχημάτων.

Η κα Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά στην ομιλία της με θέμα «Οι Δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. ‘Πάνος Μυλωνάς’ για την Ασφάλεια των Παιδιών», παρουσίασε τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο, τα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου και στη συνέχεια παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου για την πρόληψη των τραυματισμών των παιδιών από τροχαία.

Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν επίσης ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Νορβηγία, τη Σουηδία αλλά και εκπρόσωποι του ευρύτερου χώρου του αυτοκινήτου και των οδικών μεταφορών. Οι εισηγητές αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές και μέτρα αποφυγής των τροχαίων δυστυχημάτων, στην ορθή χρήση και τοποθέτηση του παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο και τις συμπεριφορές των γονιών και στις δύο χώρες.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η συμβολή του rear facing (της αντεστραμμένης, δηλαδή, τοποθέτησης των παιδικών καθισμάτων στο αυτοκίνητο μέχρι και την ηλικία των τεσσάρων χρόνων) στη μείωση των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών. Σύμφωνα με το παράδειγμα των Σκανδιναβικών χωρών, η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να μειώσει θεαματικά το ποσοστό των βρεφικών και παιδικών θανάτων και σοβαρών τραυματισμών καθώς προστατεύει καλύτερα το κεφάλι, τον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης.
 
NEWSDESK
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας
25/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο EKO Acropolis Rally 2023
20/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στην 87η ΔΕΘ
20/Σεπ/2023
To Ι.Ο.ΑΣ. στο φετινό Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου
20/Σεπ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion