Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε στην 79η Σύνοδο της Επιτροπής Μεταφορών (UNECE - ITC) (NL #61)
Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε στην 79η  Σύνοδο της Επιτροπής Μεταφορών (UNECE - ITC) (NL #61)

Στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη πραγματοποιήθηκε για το διάστημα 20 έως 24 Φεβρουαρίου επετειακή διοργάνωση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση της Inland Transport Committee (ITC), που αποτελεί το ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων στρατηγικής στον τομέα των μεταφορών.

Το Ι.Ο.ΑΣ., με την ιδιότητα του Συμβουλευτικού Οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας (UN ECOSOC Consultative Status), εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο του κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε Υπουργική Σύνοδος με θέμα “Past and Future of the UNECE Inland Transport Committee”, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Υπουργών, εκπροσώπων Ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών 89 χωρών από όλο τον κόσμο.

Την ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην Υπουργική Σύνοδο.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου έγινε παρουσίαση του έργου και των επιτευγμάτων της ITC μέχρι σήμερα και για το μέλλον τέθηκαν στόχοι που θα αξιοποιούν συνεργασίες και τη διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία. Έμφαση δόθηκε στη προτεραιότητα των θεμάτων που άπτεται η οδική ασφάλεια και η πρόεδρος του Ινστιτούτου είχε την ευκαιρία να συμβάλει στον προβληματισμό, να καταθέσει προτάσεις και να ανταλλάξει απόψεις τόσο με τα στελέχη του ITC, της ΕΕ, όσο και με εκπροσώπους χωρών και Οργανισμών σε επί μέρους συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο των εργασιών.
Η  Σύνοδος επισφραγίστηκε με την υπογραφή δέσμευσης των Υπουργών ώστε τα κράτη Μέλη να συνεχίσουν να στηρίζουν και να εφαρμόζουν τις αποφάσεις και τις συνθήκες που αποφασίζονται από το ITC.  
 
Ακολούθησε διήμερο εργασιών της 79ης  Συνόδου της Επιτροπής ITC με εποικοδομητικές παρεμβάσεις και προτάσεις για την εξέλιξη που αφορούν σε θέματα μεταφορών, στατιστικών στοιχείων και προγραμμάτων σε εξέλιξη στην Ευρώπη, την ευρύτερη περιοχή της Μεσόγειου και την Ασία.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια συνεχίζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά!
12/Ιαν/2021
Το ΙΟΑΣ σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με θέμα την Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια
08/Ιαν/2021
Οδηγίες για την ασφάλεια πεζών (και οδηγών) τους χειμερινούς μήνες
01/Ιαν/2021
Αλκοόλ και οδήγηση - όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
28/Δεκ/2020
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion