Στο εξής, κάθε «Πάνος» θα κρατάει το τιμόνι της ζωής του στα χέρια του
Στο εξής, κάθε «Πάνος» θα κρατάει το τιμόνι της ζωής του στα χέρια του

Στο εξής, κάθε «Πάνος» θα κρατάει το τιμόνι της ζωής του στα χέρια του
Η θέση του Ι.Ο.ΑΣ. για την απόδοση του ονόματος του Πάνου Μυλωνά
σε σήραγγα της Ολυμπίας Οδού στην Αιγείρα
 
Τόσο η οικογένεια του Πάνου Μυλωνά, όσο και η κίνηση πολιτών που πήρε το όνομά του -δρώντας ως Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας από το 2005- εκλαμβάνουν ως μεγάλη τιμή την αφιέρωση της σήραγγας Αιγείρας της Ολυμπίας Οδού σε ένα λαμπρό νέο Έλληνα, που ονειρευόταν τη δική του προκοπή, μέσα από την προκοπή του συνόλου και εργαζόταν γι’ αυτή.
 
Η αρμόζουσα ευχαριστία προς την ελληνική κυβέρνηση για την πρωτοβουλία της αυτή, είναι αυτονόητη και ειλικρινά θερμή, αφού καθιστά προφανή την επί της αρχής δέσμευση του κράτους να πορευτεί μαζί με την κοινωνία των πολιτών, στην κατεύθυνση της παγίωσης της οδικής ασφάλειας σε εθνικό επίπεδο. 
 
Το Ινστιτούτο είναι πρόθυμο να συνεργαστεί άμεσα με την κυβέρνηση, προκειμένου η επί της αρχής δέσμευση, να μετατραπεί σε ένα κώδικα συγκεκριμένων ρεαλιστικών δεσμεύσεων, που μπορούν να δρομολογήσουν την ταχύρρυθμη βελτίωση της κατάστασης στο οδικό δίκτυο της χώρας μας, αλλά και τη βελτίωση των οδηγικών συμπεριφορών των Ελλήνων.
 
Η εισχώρηση των νέων σύγχρονων και ασφαλών αυτοκινητοδρόμων στο τοπίο της χώρας, είναι το πρώτο και πιο δραστικό βήμα προς την ποθητή κατεύθυνση, αφού αυτοί διασφαλίζουν τις ευκταίες προϋποθέσεις για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, η οποία, στην κλίμακα των εννοιών, πάντα θα υπερβαίνει την έννοια του κόστους.
 
Η επιλογή υπεύθυνων παραχωρησιούχων εταιρειών για τη διαχείριση έργων παροχής ποιοτικής δημόσιας υπηρεσίας με γνώμονα τη διεθνή και εγχώρια εμπειρία, καθώς και τη συνειδητή σύμπραξη με τους ενεργούς πολίτες ως προς την ασφάλεια των χρηστών, πιστώνεται διαχρονικά σε εκείνο το ελληνικό Δημόσιο, που ξέρει, θέλει και μπορεί.
 
Στο εξής, κάθε «Πάνος» που θα βγαίνει στον δρόμο προς την Πάτρα, αλλά και προς τους άλλους κομβικούς προορισμούς της πατρίδας μας, θα κρατάει το τιμόνι της ζωής του στα χέρια του. Θα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα να έχει μέλλον και να το διαμορφώνει σε βάθος χρόνου, πράγμα που μέχρι τώρα αποτελούσε πολυτέλεια βασισμένη στην τύχη και τη συγκυρία.        
 
Τέλος θεωρούμε ότι η τιμή που μας επιφυλάχθηκε, ανήκει εξίσου σε όλους όσους συμπορεύονται μαζί μας εδώ και χρόνια. Τους θεσμούς αιρετής διοίκησης, σε συλλογικότητες κάθε είδους μα και στους απλούς καλοπροαίρετους εθελοντές.
 
Το να αποτελέσει στο εξής ο Πάνος Μυλωνάς μία ανάμνηση, θα παραμένει για εμάς τιμή. Θα καθρεφτίζει όμως μια Ελλάδα που έπαιζε ανεύθυνα με τη ζωή των νιάτων και του μέλλοντός της. Μια Ελλάδα η οποία φαίνεται πως αρχίζει να παρέρχεται, χάρη στη συνειδητοποίηση της ευθύνης και της απλής λογικής, που μπορούν να μετατρέπονται σε πράξεις από όλους εμάς που τη συναποτελούμε.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΝΤΕΟ
Η κα Μυλωνά για την απόδοση του ονόματος του Πάνου Μυλωνά σε σήραγγα της Ολυμπίας Οδού (11/4/17)
Πάνος Μυλωνάς
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion