Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στο 2 TEDxChalkida (NL #63)
Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στο 2 TEDxChalkida (NL #63)
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο  TEDxChalkida, το Σάββατο 27 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Το φετινό TEDxChalkida ήταν αφιερωμένο στην έννοια της Εξέλιξης, με την αδιάκοπη κίνηση της οποίας οδηγούμαστε προς το δρόμο της προόδου. Αυτή ήταν και η πρόκληση για τους ομιλητές. Να καταφέρουν να μεταδώσουν στο κοινό, μέσα από την προσωπική εμπειρία και το έργο τους, τα βήματα που μετατασχηματίζουν τα εξελικτικά στάδια σε ανέλιξη.

Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κα Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, πρώτη ομιλήτρια της διοργάνωσης, μετέφερε στο κοινό την εμπειρία της για το πώς μια τραγική στιγμή στη ζωή μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για να ανοίξουν αισιόδοξοι δρόμοι. Η κα Δανέλλη – Μυλωνά με την ομιλία της εξήγησε πώς ένα τραγικό γεγονός, αυτό του άδικου χαμού του γιου της σε ηλικία 22 ετών από τροχαίο δυστύχημα, μπορεί να εξελιχθεί σε παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο. Η ομιλία της Κας Μυλωνά κατάφερε να κερδίσει την απόλυτη προσοχή του κοινού και να προκαλέσει ιδιαίτερη συγκίνηση αποσπώντας το καθολικό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στην αίθουσα για την αδιάκοπη 12ετή δράση της.


Υπόλοιποι ομιλητές ήταν ο Chef του Τζανείου Νοσοκομείου, Ιάκωβος Απέργης, που ανέλυσε στο κοινό πώς κατάφερε να καταργήσει το «νοσοκομειακό φαγητό». Επόμενη ομιλήτρια η γλωσσολόγος Κατερίνα Πάστρα, η οποία συνέδεσε την εξέλιξη της γλώσσας μέσα από την κίνηση και τη συμπεριφορά.
Τέλος η πρώτη ενότητα έκλεισε με τον επιχειρηματία Σταύρο Μεσσήνη.
Η δεύτερη ενότητα με τίτλο «Αναγέννηση» μετάτρεψε τη σκηνή του TEDxChalkida, με τη συμμετοχή του κοινού, σε μια ψυχοδραματική σκηνή με τον Ιατρό Στέλιο Λαγαράκη να συντονίζει μια mini – συνεδρία ψυχοδραματικής ψυχοθεραπείας.
Στη συνέχεια, εμφανίσθηκε ο Καθηγητής Πληροφορικής Εμμανουήλ Γιανακουδάκης υποστηρίζοντας πως ο άνθρωπος είναι γεννημένος να διαπρέπει σε έναν ή περισσότερους τομείς.
Έπειτα στη σκηνή βρέθηκαν οι αδελφές Ζωή και Νίκη Μοσκοφόγλου, για τις οποίες εξέλιξη στο design σημαίνει να είσαι προετοιμασμένος για την αλλαγή και να αγκαλιάζεις τις προκλήσεις.
Η δεύτερη ενότητα ολοκληρώθηκε με τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος έθεσε το ερώτημα εάν η ιστορία είναι κυκλική ή γραμμική προς τα εμπρός και πώς εξελίσσονται οι κοινωνίες.
Η τελευταία ενότητα του 2ου TEDxChalkida με τίτλο "Πτήση" ξεκίνησε με τον loop artist Αντώνη Βλάχο. Ο οποίος Αντώνη Βλάχος εξήγησε πώς προκαλεί την μουσική εξέλιξη μέσω της τεχνολογικής έρευνας, ενώ στη συνέχεια η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου μίλησε για την  εξέλιξη της οθόνης στο πέρασμα του χρόνου.
Ο επικεφαλής της ομάδας έρευνας της IBM, Δρ. Ευάγγελος Ελευθερίου,  εξήγησε πώς μιμούμενοι τη φύση μπορούμε να δημιουργήσουμε ενεργειακά αποδοτικές υπολογιστικές μηχανές.
Τελευταία ομιλία για το 2ο TEDxChalkida ήταν αυτή του Θοδωρή Παπαλουκά. Ο άσσος του μπάσκετ μίλησε για το πως αυτός βίωσε την εξέλιξη από το μικρό συνοικιακό γήπεδο στην κορυφή του αθλητικού κόσμου.

Πέραν των ομιλητών φιλοξενήθηκαν έργα σημαντικών καλλιτεχνών στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης "re-View", καθώς και άλλα δρώμενα.

Τις ομιλίες του 2ου TEDxChalkida μπορείτε να παρακολουθήσετε  στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/CUm8nvHNnC8
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion