Δυνατές εμπειρίες για νέους, παραβάτες του ΚΟΚ, στο 20ο σεμινάριο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Δυνατές εμπειρίες για  νέους, παραβάτες του ΚΟΚ, στο 20ο σεμινάριο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Ένα ακόμη σεμινάριο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» για νέους με παραβατική οδική συμπεριφορά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας του Ινστιτούτου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο σεμινάριο, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της OTE ACADEMY στο Μαρούσι.

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων (Υ.Ε.Α.) και απευθύνεται σε νέους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που έχουν παραπεμφθεί για εκπαίδευση στο Ινστιτούτο με δικαστική απόφαση, η οποία επιβάλλει την παρακολούθηση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής ως αναμορφωτικό μέτρο.

Οι νέοι που συμμετείχαν στο συνολικής διάρκειας έξι ωρών σεμινάριο του Σαββάτου, παρακολούθησαν εισηγήσεις συνεργατών του Ινστιτούτου σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας και ειδική εκπαίδευση για πεζούς, οδηγούς και μοτοσικλετιστές, ενώ είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τη βιωματική εμπειρία προσομοίωσης πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος με τη χρήση του ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ανθρώπινη διάσταση του ζητήματος της οδικής ασφάλειας μέσα από την ομιλία του προσκεκλημένου Παρολυμπιονίκη κ. Κωστάκη που έχει υπάρξει οι ίδιος θύμα τροχαίου δυστυχήματος και έχει βιώσει τις τραγικές του συνέπειες. Στους συμμετέχοντες δόθηκε επίσης η ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς με εκπρόσωπο της Τροχαίας, ώστε να αντιληφθούν ότι ο ρόλος της Υπηρεσίας αυτής δεν περιορίζεται στις κλήσεις και τα πρόστιμα αλλά αφορά στην προστασία της ζωής στο δρόμο.
 
Οι εκπαιδευόμενοι, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την εμπειρία του σεμιναρίου και τη συμμετοχή τους στους ειδικούς προσομοιωτές ανατροπής, σύγκρουσης, οδήγησης σε κατάσταση μέθης και άλλων συνθηκών που στόχο έχει την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για την ασφαλή μετακίνηση στο δρόμο.
Η θετική αποτίμηση για το σεμινάριο αποτυπώνεται και στη συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου αξιολόγησης που οι εκπαιδευόμενοι παρέδωσαν μετά τη λήξη του προγράμματος.
Το σεμινάριο του Σαββάτου εκτός από τους νέους που είχαν παραπεμφθεί για εκπαίδευση από τις δικαστικές αρχές παρακολούθησαν επίσης αρκετοί  γονείς ως παρατηρητές.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια συνεχίζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά!
12/Ιαν/2021
Το ΙΟΑΣ σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με θέμα την Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια
08/Ιαν/2021
Οδηγίες για την ασφάλεια πεζών (και οδηγών) τους χειμερινούς μήνες
01/Ιαν/2021
Αλκοόλ και οδήγηση - όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
28/Δεκ/2020
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion