Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια 2017 (Excellence in Road Safety Awards 2017) - Πρωτοβουλίες από Ελλάδα, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σουηδία επιβράβευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια 2017 (Excellence in Road Safety Awards 2017) -  Πρωτοβουλίες από Ελλάδα, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Σουηδία επιβράβευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2017
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απένειμε τα Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια 2017 (Excellence in Road Safety Awards 2017) σε πέντε νικητές σε τελετή που έλαβε χώρα στις 26 Ιουνίου 2017 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει τη δέσμευση που επιδεικνύουν φορείς στην Οδική Ασφάλεια και η οποία συνέβαλλε σημαντικά στην προστασία της ζωής στους δρόμους της Ευρώπης.

Τις πέντε διακρίσεις απέσπασαν οι εξής φορείς:
  • Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim (Ελλάδα)
  • Ville de Martigues (Γαλλία)
  • CTT Correios de Portugal
  • Romanian Automobile Club (Ρουμανία)
  • Motorförarnas Helnykterhetsförbund (Σουηδία).
Κατά τη διάρκεια της τελετής, το ειδικό βραβείο «Jacques Barrot», αφιερωμένο στον πρώην Επίτροπο Μεταφορών και ένθερμο υπέρμαχο της Οδικής Ασφάλειας στην Ευρώπη, απονεμήθηκε από το κοινό στην Αυτοκινητιστική Λέσχη Ρουμανίας (Romanian Automobile Club).

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές, Violeta Bulc, ανέφερε: «Η Οδική Ασφάλεια μπορεί να αποτελεί τον κοινό μας στόχο, ωστόσο οι εθνικοί και τοπικοί παράγοντες  είναι οι πλέον κατάλληλοι να σχεδιάσουν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις εθνικές και τοπικές προκλήσεις σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, μέσω καινοτόμων μέτρων, αυστηροποίησης των δράσεων ενάντια στους επικίνδυνους οδηγούς και της καλύτερης εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. Το βραβείο Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να επιβραβευτεί η καλύτερη πρακτική, να αναγνωριστεί η σκληρή δουλειά που κάνετε όλοι σας καθημερινά και να γίνει αυτή η εξαιρετική προσπάθεια ακόμα πιο γνωστή στην Ευρώπη και εκτός αυτής».

Τα βραβεία αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Οδική Ασφάλεια, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Κομισιόν το 2004 και αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της κοινωνίας των πολιτών για την Οδική Ασφάλεια στην Ευρώπη. Σήμερα, περιλαμβάνει περισσότερους από 3.400 υπογράφοντες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους με συγκεκριμένα σχέδια δράσης για την Οδική Ασφάλεια. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» από τα τέλη του 2016 έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή για ομάδα 7 ευρωπαϊκών χωρών (Κύπρος, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λεττονία, Εσθονία και Φινλανδία) με σκοπό να συντονίσει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Χάρτας να αναδειχτούν οι καλές πρακτικές που ξεχωρίζουν στις χώρες αυτές όπως και για την προώθηση των επιμέρους θεμάτων της Χάρτας.
Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά η οποία παραβρέθηκε στην απονομή συνεχάρη όλους τους νικητές και εξέφρασε την ευαρέσκειά της για τη διάκριση της ελληνικής συμμετοχής δήλωσε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ελληνικές επιχειρήσεις διακρίνονται για τη συνέπειά τους σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, όπως και στην προαγωγή της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους. Το Ινστιτούτο θα βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες που αναδεικνύουν τη σημασία της πρόληψης και της προστασίας της ζωής στο δρόμο».

Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων για την Οδική Ασφάλεια που δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μείωση κατά 2% των θανάτων στο δρόμους της ΕΕ το 2016, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σηματοδότησε μία θετική στροφή έπειτα από δύο έτη στασιμότητας. Παρά το γεγονός πως οι Ευρωπαϊκοί δρόμοι παραμένουν οι ασφαλέστεροι στον κόσμο, 25.500 άτομα εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο και περίπου 135.000 υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τομείς όπου διαπιστώνεται ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης: η εκπαίδευση, η αστυνόμευση και η χρήση νέων τεχνολογιών για την εξεύρεση σύγχρονων λύσεων σε υφιστάμενα προβλήματα. Η Επιτροπή αξιολόγησε τις καλές πρακτικές που κατατέθηκαν στη Χάρτα των Βραβείων σε αυτό το πλαίσιο, και επιβράβευσε εκείνες τις πρακτικές που παρείχαν τις πλέον καινοτόμες, δραστικές και αποτελεσματικές λύσεις με σημαντική συμβολή στην Οδική Ασφάλεια.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία και τους νικητές μπορείτε να βρείτε εδώ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion