Καλή όραση για καλύτερους οδηγούς και πιο ασφαλείς δρόμους
Καλή όραση για καλύτερους οδηγούς και πιο ασφαλείς δρόμους
Καλή όραση για καλύτερους οδηγούς και πιο ασφαλείς δρόμους
 
Πιστό στο όραμα του για έναν κόσμο χωρίς  τροχαία δυστυχήματα, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει και δηλώνει την έμπρακτη υποστήριξή του στην τριετή συνεργασία που υπεγράφει μεταξύ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και της Essilor, μιας εκ των κορυφαίων εταιριών φακών οράσεως παγκοσμίως.

Με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό απώλειας ανθρώπινων ζωών σε ετήσια βάση παγκοσμίως (1,23 εκατομμύρια) και σοβαρών τραυματισμών σε τροχαία δυστυχήματα (50 εκατομμύρια) καθώς και τον υψηλό αριθμό θανάτων για τις ηλικίες άνω των 55 ετών στην Ελλάδα (310 το 2016 - 38% των θανόντων σε τροχαία συμβάντα) κρίνεται απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε πως η οδική ασφάλεια ξεκινά από την καλή όραση, η οποία είναι και η πιο σημαντική από τις αισθήσεις μας, προκειμένου να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις κινούμενοι στο οδικό δίκτυο.

Δυστυχώς όμως, η ευαισθητοποίηση του κοινού παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και η πρόσβαση σε ποιοτικά γυαλιά οράσεως είναι περιορισμένη σε πολλές περιοχές του κόσμου. Εκτός αυτού, πολλοί οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα να προστατεύσουν τα μάτια τους από την αντανάκλαση σε ηλιόλουστες συνθήκες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό το κενό, της ευαισθητοποίησης σε αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα και της ανάδειξης της σημασίας του τακτικού ελέγχου των ματιών για την ασφαλή οδήγηση, έρχεται να καλύψει η τριετής αυτή συνεργασία η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA)  “Action for Road Safety”. Βάσει αυτής θα υπάρξουν εκστρατείες ευρείας ενημέρωσης  ενώ παράλληλα, θα τονιστεί η ανάγκη ανάδειξης του προβλήματος από τοπικές αρχές, ιδρύματα, ΜΚΟ, επαγγελματίες στον τομέα της φροντίδας των ματιών και ιατρικών σχολών καθώς και εκπαιδευτές σχολών οδήγησης.

Πέρα από την προαναφερθείσα συνεργασία, σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης του κοινού πως η καλή όραση αποτελεί ένα σημαντικό θέμα διασφάλισης της δημόσιας υγείας αποτελεί η προσθήκη του κανόνα «Ελέγξτε την όρασή σας» στη λίστα των Xρυσών Kανόνων της FIA που επισημαίνουν καίρια θέματα οδικής ασφάλειας όπως την ταχύτητα, το αλκοόλ, τη ζώνη ασφαλείας κ.α.

"Είμαι πραγματικά χαρούμενος που καλοσωρίζω την Essilor στην ομάδα των συνεργάτων για την εκστρατεία της FIA ως προς την οδική ασφάλεια. Η καλή όραση είναι παράγοντας ζωτικής σημασίας στη λήψη αποφάσεων κατά την οδήγηση. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Essilor για να προωθήσουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt.
 
  • Η κακή όραση αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην πρόκληση τροχαίων συμβάντων.
  • Το 80% των παθήσεων στην όραση μπορεί να διορθωθεί.
  • Μόλις 1 στους 5 οδηγούς δεν έχει κάποιο πρόβλημα στην όρασή του.
  • «Ελέγξτε την όρασή σας»: ο νέος Χρυσός Κανόνας της FIA.
 
 
Χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές για το θέμα της καλής όρασης και γενικότερα της καλής υγείας κατά την οδήγηση για οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να βρείτε εδώ.
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion