Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής από το Ι.Ο.ΑΣ. στα Λύκεια των Τρικάλων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (NL #66)
Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής από το Ι.Ο.ΑΣ. στα Λύκεια των Τρικάλων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (NL #66)
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πολυήμερα προγράμματα θεωρητικής και βιωματικής επιμόρφωσης από το Ι.Ο.ΑΣ. προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου όλων των Λυκείων των Τρικάλων.

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη της Κεντρικής Οδού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Τρικκαίων (16-22/9). Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης.

Οι μαθητές Γ Λυκείου όλων των Λυκείων του Δήμου παρακολούθησαν σε ομάδες πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής από τα στελέχη του Ι.Ο.ΑΣ. και μυήθηκαν στους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνε στο δρόμο καθώς και τη σπουδαιότητα του να μάθουνε να κυκλοφορούνε με ασφάλεια υιοθετώντας τις σωστές πρακτικές που τους δένουν με τη ζωή.

Στη συνέχεια οι μαθητές αλλά και όσοι πολίτες του Δήμου επιθυμούσαν παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια με τη χρήση των προσομοιωτών της κινητής μονάδας μας και ενημερώθηκαν βιωματικά για τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη ασφαλής οδήγηση.

Η προσέλευση και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και περισσότεροι από 850 μαθητές και πολίτες του Δήμου απέκτησαν σημαντικές γνώσεις προκειμένου να επηρεαστεί η συμπεριφορά τους ως χρήστες του δρόμου, μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά.

Ας μη ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους και η διαμόρφωση ενός ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος, «κτίζεται» με την υιοθέτηση των βασικών αρχών κυκλοφοριακής αγωγής από τις μικρές ηλικίες.

Ευχαριστούμε θερμά την Κεντρική Οδό Α.Ε. που φρόντισε για τη φιλοξενία μας στα Τρίκαλα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια συνεχίζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά!
12/Ιαν/2021
Το ΙΟΑΣ σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Σεμινάριο (webinar) για Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με θέμα την Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια
08/Ιαν/2021
Οδηγίες για την ασφάλεια πεζών (και οδηγών) τους χειμερινούς μήνες
01/Ιαν/2021
Αλκοόλ και οδήγηση - όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
28/Δεκ/2020
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion