7 ημέρες δράσης για την κυκλοφοριακή παιδεία και την ασφάλεια των παιδιών του κόσμου στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του Ο.Η.Ε.
7 ημέρες δράσης για την κυκλοφοριακή παιδεία και την ασφάλεια των παιδιών του κόσμου στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του Ο.Η.Ε.

 

Αθήνα, 13 Μαΐου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

7 ημέρες δράσης για την κυκλοφοριακή παιδεία και την ασφάλεια των παιδιών του κόσμου στο πλαίσιο της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του Ο.Η.Ε.


 

 

 

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης από τον Ο.Η.Ε. 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Σώστε Παιδικές Ζωές με την Οδική Ασφάλεια» (#SaveKidsLives with road safety), το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», που από το 2007 στην 1ηΠαγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας συμμετέχει και εντείνει τις δράσεις του τη συγκεκριμένη περίοδο, ολοκλήρωσε και φέτος τις προγραμματισμένες βιωματικές δράσεις που ήταν ανοιχτές για όλους τους πολίτες και συνεχίζει την περαιτέρω ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών σε σχολικές μονάδες της χώρας με τα εκπαιδευτικά του προγράμματα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

 

Συγκεκριμένα, οι κύριες δράσεις του Ινστιτούτου που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 3ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, είχαν ως εξής:

  • Στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή με μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά με το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» του Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και ταυτόχρονα  με την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας και βιωματικές δράσεις με ειδικά σχεδιασμένους τάπητες για το αλκοόλ και την οδήγηση για τους νέους.
  • Στο Πικέρμι, στην κεντρική πλατεία με την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου όπου μαθητές & δημότες, είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την εμπειρία προσομοίωσης συνθηκών τροχαίων δυστυχημάτων, σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.
  • Στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου στη Δυτική Ελλάδα όπου το Ι.Ο.ΑΣ. προσκλήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Ημέρα της Ευρώπης στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, με δράσεις για τους γονείς, τους νέους και τα παιδιά.

·        στη Θεσσαλονίκη (εμπορικό κέντρο COSMOS Mediterranean) με δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου, χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς σε συνεργασία με το κατάστημα παιδικών ειδών «Τρίκυκλο», καθώς και βιωματικές δράσεις ενημέρωσης για το αλκοόλ & την οδήγηση με τον ειδικό τάπητα και τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης.

 

Σχετικά με την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, υλοποιήθηκαν, το συγκεκριμένο διάστημα, οι εξής δράσεις:

 

·        Ημερίδα ενημέρωσης & εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αττικής υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων για θέματα Οδικής Ασφάλειας & Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Ελληνογερμανική Αγωγή που  φιλοξένησε τις εν λόγω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις της.

 

·        Θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση Μαθητών Δ/θμιας Εκπαίδευσης με το πρόγραμμα «Κάν’ το Σωστά» στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Αθήνα.

 

·        Εργαστήρια Οδικής Ασφάλειας της ομάδας υποστήριξης του Ι.Ο.ΑΣ. με συμμετοχή Προσκόπων από την Ιρλανδία, Πολωνία και Ελλάδα εν όψει της συμμετοχής του Ινστιτούτου στο 23rd World Scout Jamboree 2015 στην Ιαπωνία

 

Επιπλέον, το Ινστιτούτο σχεδίασε και ανέπτυξε φυλλάδιο με πρωτότυπη προσέγγιση στα θέματα της οδικής ασφάλειας και τα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων, με τίτλο «Η φύση προστατεύει τη ζωή. ΕΣΥ;» που απευθύνεται κυρίως σε γονείς, με την υποστήριξη της Hellastron και των αυτοκινητόδρομων της χώρας και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που ανέλαβαν την παραγωγή και διανομή του για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

Ταυτόχρονα, από το 2011 έχει δημιουργήσει τηλεοπτικό σποτ «Εσύ τι παιδεία δίνεις;»για να τονίσει το σημαντικό ρόλο των γονεϊκών προτύπων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής για την ευαισθητοποίηση των γονέων ενώ στα τέλη του 2014, σχεδίασε και ανέπτυξε σε μεγάλο τιράζ το Ημερολόγιο 2015 που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιδιά με τίτλο «Μάθε παιδί μου…Κ.Ο.Κ.».

 

Όπως τονίζει η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κα Β. Δανέλλη-Μυλωνά «τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον μας. Ας τα προστατέψουμε και ας τα διαπαιδαγωγήσουμε σωστά. Στη διαδρομή προς το σχολείο, στα ΜΜΜ, στις καθημερινές μας μετακινήσεις, στην Κυριακάτικη βόλτα μας, κάθε μέρα, κάθε στιγμή τα παιδιά παρακολουθούν, αντιγράφουν, εμπεδώνουν γνώσεις που τα συνοδεύουν μια ζωή. Ας μην αλλάξουμε μια ζωή για μια στιγμή…»

 

 


 

 


 


 


 


 


 

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion