Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα (NL #67)
Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα (NL #67)

Με κεντρικό μήνυμα «Εκπαιδεύουμε μαθητές και φοιτητές. Κερδίζουμε σωστούς οδηγούς-υπευθύνους πολίτες» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα, που συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας.

Η έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας ανακοινώθηκε με Συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις 6/11, παρουσία της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ., κας Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά η οποία τόνισε πως «Η θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση βοηθάει να διαμορφωθούν οι αυριανοί υπεύθυνοι οδηγοί».

Στη Συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν επίσης οι παρακάτω εκπρόσωποι των συμμετεχόντων στη δράση φορέων: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος,  ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης και ο βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος.

Στο πλαίσιο αυτό από τις 7 έως και 16 Νοεμβρίου 2017 υλοποιήθηκε πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων των σπουδαστών και μαθητών της Περιφέρειας στα ΤΕΙ Αιγίου, Πύργου, Μεσολογγίου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου.

Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί των παραπάνω πόλεων παρακολούθησαν σε ομάδες πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής από τα στελέχη του Ι.Ο.ΑΣ. και μυήθηκαν στους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνε στο δρόμο καθώς και τη σπουδαιότητα του να μάθουνε να κυκλοφορούνε με ασφάλεια υιοθετώντας τις σωστές πρακτικές που τους δένουν με τη ζωή. Στη συνέχεια οι μαθητές αλλά και όσοι πολίτες του Δήμου επιθυμούσαν παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια με τη χρήση των προσομοιωτών της κινητής μονάδας μας και ενημερώθηκαν βιωματικά για τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη ασφαλής οδήγηση.

Η προσέλευση και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και συνολικά τις δράσεις σε Αίγιο, Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο παρακολούθησαν 2.300 φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μαθητές Δ/βθμιας εκπαίδευσης (Α΄ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου) από γενικά, επαγγελματικά και εσπερινά σχολεία των περιοχών, 541 μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης (Γ και Δ Δημοτικού), 160 εκπαιδευτικοί και 100 αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι στο σύνολο τους εξέφρασαν τα θερμότερα λόγια για την ποιότητα της εκπαίδευσης από τα στελέχη του Ινστιτούτου μας αλλά και για τη μοναδική εμπειρία ζωής που αποκόμισαν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion