Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής από το Ι.Ο.ΑΣ. στα Λύκεια του Δήμου Καρδίτσας (NL #68)
Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής από το Ι.Ο.ΑΣ. στα Λύκεια του Δήμου Καρδίτσας (NL #68)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν πολυήμερα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής  από το Ι.Ο.ΑΣ., προς τους μαθητές της B’ Λυκείου όλων των Λυκείων της πόλης. Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν το διάστημα 27-30/11, σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας και την ευγενική υποστήριξη της Κεντρικής Οδού.

Τα θεωρητικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ της Καρδίτσας και η βιωματική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε στεγασμένο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης.

Οι μαθητές Β Λυκείου όλων των Λυκείων του Δήμου παρακολούθησαν σε ομάδες το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής από τα στελέχη του Ι.Ο.ΑΣ. και μυήθηκαν στους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνε στο δρόμο καθώς και τη σπουδαιότητα του να μάθουνε να κυκλοφορούνε με ασφάλεια υιοθετώντας τις σωστές πρακτικές που τους δένουν με τη ζωή.
Στη συνέχεια οι μαθητές αλλά και όσοι πολίτες του Δήμου επιθυμούσαν παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια με τη χρήση των προσομοιωτών της κινητής μονάδας μας και ενημερώθηκαν βιωματικά για τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη ασφαλής οδήγηση καθώς και τις συνέπειες των λανθασμένων αποφάσεων που κάνουν οι οδηγοί στο δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν.

Η προσέλευση και η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και περισσότεροι από 800 μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου απέκτησαν σημαντικές γνώσεις προκειμένου να επηρεαστεί η συμπεριφορά τους ως χρήστες του δρόμου, μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Ιων. Σβάρνας και Βασ. Κουρκούνας και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχ. Παπανούσκας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημασία του προγράμματος που στοχεύει να συμβάλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών ως αυριανών οδηγών στα θέματα της οδικής ασφάλειας, με μακροπρόθεσμο στόχο την μείωση των τροχαίων συγκρούσεων.

Ευχαριστούμε θερμά την Κεντρική Οδό Α.Ε. που φρόντισε για τη φιλοξενία μας στην Καρδίτσα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Αυτό το καλοκαίρι χαιρόμαστε τις διακοπές μας με υγεία, ασφάλεια και προσοχή στο δρόμο!
03/Αυγ/2020
Με συμβουλές για την Yγεία και την Ασφάλεια υποδέχεται το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», τους ταξιδιώτες στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
31/Ιουλ/2020
12η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα | Αποτελέσματα
27/Ιουλ/2020
12η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»
22/Ιουλ/2020
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2020 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion