Ολοκληρώνεται η 8η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΙΔΙ & ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
Ολοκληρώνεται η 8η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας  «ΠΑΙΔΙ & ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

 

Αθήνα,  23 Μαρτίου 2015

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώνεται η 8η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

«ΠΑΙΔΙ & ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

 

 

 

«Η οδική ασφάλεια ξεκινά από την παιδική ηλικία». Αυτό είναι το συμπέρασμα της 8ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας η οποία άρχισε στις 16 Μαρτίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 23 Μαρτίου με συνδιοργανωτές το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.).

 

Η φετινή Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους με στοχευμένες εκδηλώσεις και βιωματικές δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πολυσύχναστα μέρη της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος και εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι), στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Πάτρας, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) και σε άλλες πόλεις της χώρας μας.

 

Εκατοντάδες πολιτών είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης μέσω ειδικών μηχανημάτων προσομοίωσης (προσομοιωτές ανατροπής & σύγκρουσης, προσομοίωση μέθης με ειδικά γυαλιά) της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ., στην Πλατεία Συντάγματος. Ταυτόχρονα περίπου 2.000 παιδιά (ηλικίας 4-10 ετών), από σχολεία και συνοδευόμενα από τους γονείς τους, έμαθαν τους κανόνες οδικής ασφάλειας συμμετέχοντας στο Βιωματικό Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής "Κυκλοφορώ με Ασφάλεια". Το πρόγραμμα αυτό συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και πραγματοποιήθηκε καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εμπορικό κέντρο Avenue. Ο «Ιππότης της Οδικής Ασφάλειας» του Ι.Ο.ΑΣ., ο «Ευγένιος» καλωσόριζε τα παιδιά και θύμιζε στους παρευρισκόμενους ότι στις 22 Μαρτίου εορτάζουμε την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας».  Στον ίδιο χώρο γινόταν και επίδειξη σωστής τοποθέτησης παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολλών γονέων. Το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας στο Avenue.

 

Οι δράσεις της Εβδομάδας περιλάμβαναν Εθελοντική Αιμοδοσία, Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών  Π/θμιας και Δ/θμιας  Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και ημερίδα και ενημέρωση πολιτών και φοιτητών του Τ.Ε.Ι. της Πάτρας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την οργάνωση της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας με εκδηλώσεις στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με θέμα την οδική ασφάλεια και συντήρηση του αυτοκινήτου, την ενημέρωση ενηλίκων προσκόπων για θέματα Οδικής Ασφάλειας στη Χαλκίδα με παρουσίαση βίντεο,συζήτηση και με το βιωματικό εξοπλισμό του Ι.Ο.ΑΣ.,    τη μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων κλπ.

 

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κα. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνάκαι ο πρόεδρος του ΣΕΣ καθηγητής κ. Κωσταντίνος Αντωνίου ευχαρίστησαν τους χορηγούς και υποστηρικτές της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (εταιρεία «ΑΧΑ Ασφαλιστική» για τις εκδηλώσεις στο Avenue Mall, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου» και την εταιρεία ΛΟΥΞ Α.Ε. για τις εκδηλώσεις στην Πάτρα), τους Δήμους Αθηναίων και Αμαρουσίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που είναι χορηγός επικοινωνίας. Οι δράσεις της Εβδομάδας υλοποιούνται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και την υποστήριξη πλήθους εθελοντών που έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν το έργο του Ινστιτούτου.

 

 

 

 

01: Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας στο εμπορικό κέντρο AVENUE. Στη φωτογραφία εικονίζεται με την κα. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. καθώς και μέλη του προσωπικού.

 

 

 

02: Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κα. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά με τον «Ιππότη της Οδικής Ασφάλειας» τουΙ.Ο.ΑΣ., «Ευγένιο» και μικρούς φίλους του ΙΟΑΣ που συμμετείχαν στο Βιωματικό Πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής "Κυκλοφορώ με Ασφάλεια" (στο εμπορικό κέντρο AVENUE).

 

 

 

03: Περισσότερα από 2.000 παιδιά από σχολεία και συνοδευόμενα από τους γονείς τους επισκέφθηκαν το Avenue Mall για να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στα πλαίσια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας 2015, χάρισε το χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους μοιράζοντας συμβολικά δώρα και προσφέροντας συμβουλές για σωστή οδική συμπεριφορά.

 

 

 

04: Οι μικροί φίλοι του ΙΟΑΣ χαρούμενοι δημιουργούν μετά το πρόγραμμα κυκλοφορικής αγωγής που παρακολούθησαν με τους γονείς τους

 

 

 

 05,06,07: Το ενδιαφέρον πολλών πολιτών συγκέντρωσαν τα ειδικά μηχανήματα προσομοίωσης επικίνδυνων συνθηκών οδήγησης της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ., στην Πλατεία Συντάγματος

 

 

 

08: Στιγμιότυπο από την αιμοδοσία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΣ δινει αίμα για την τράπεζα αίματος για τα τροχαία

09: Στιγμιότυπο από την αιμοδοσία.

Ομάδα εργαζομένων της 3Μ Ελλάς προσφέρει αίμα για την τραπεζα αίματος για τα τροχαία.

 


 

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion