Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει τις προσπάθειες για τη διάδοση της κυκλοφοριακής παιδείας στα σχολεία της χώρας
 Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει τις προσπάθειες για τη  διάδοση της κυκλοφοριακής παιδείας στα σχολεία της χώρας
Αθήνα 17-01-2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει τις προσπάθειες για τη
διάδοση της κυκλοφοριακής παιδείας στα σχολεία της χώρας
 
Μετά από τις τελευταίες βελτιώσεις που έγιναν στην πλατφόρμα του eDRIVE Academy από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η εφαρμογή αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια και δεσμεύεται να συνεισφέρει στην προσπάθεια υποστήριξης του eDRIVE Academy ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά η οποία παρευρέθη με στελέχη του Ινστιτούτου κατά τη χθεσινή παρουσίαση της πλατφόρμας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε τα εξής: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μετά από τόσα χρόνια αγώνα η κυκλοφοριακή παιδεία μπαίνει στα σχολεία της χώρας, αρχικά στην ευέλικτη ζώνη στα δημοτικά σχολεία και μέσω της θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια. Ευελπιστούμε πως αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την καθιέρωσή της κυκλοφοριακής παιδείας ως αυτοτελούς διδακτικής ενότητας στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σπουδών όλων των τάξεων και εκπαιδευτικών βαθμίδων του ελληνικού σχολείου». Το Ι.Ο.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσει και ευαισθητοποιήσει περισσότερους από 140.000 μαθητές μέσα από τα εγκεκριμένα εκπαιδευτικά του προγράμματα που έχει αναπτύξει σε συνεργασία με κορυφαίους ευρωπαϊκούς Οργανισμούς. Ήδη κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ο αριθμός αιτημάτων από Γυμνάσια που έχουν ενδιαφερθεί να εντάξουν τα προγράμματα του Ινστιτούτου στη θεματική εβδομάδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Σε αυτό το πλαίσιο συστρατευόμαστε στις προσπάθειες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συνεισφέροντας με την πολύχρονη εμπειρία μας, με εργαλεία και μεθοδολογία που το Ι.Ο.ΑΣ. έχει εφαρμόσει με εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι προσπάθειες αυτές θα αναβαθμίσουν την κυκλοφοριακή παιδεία και θα αναπτύξουν την κουλτούρα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας ώστε να μπορούμε όλοι να κυκλοφορούμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να θωρακιστούν οι πιο ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου όπως είναι τα παιδιά και οι νέοι.
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion