ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΜΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» & ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 9/2/2015

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΡΜΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

 

& ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, ένα ακόμα σεμινάριο του προγράμματος «ΕΡΜΗΣ» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» τα τελευταία 3 χρόνια, σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθηνών καιΠειραιά με την ευθύνη των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων (ΥΕΑ) Αθηνών & Πειραιά.

 

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών) μέχρι εξεύρεσης του οριστικού χώρου φιλοξενίας των δράσεων του Ινστιτούτου που θα παραχωρηθεί βάσει αποφάσεων της Περιφέρειας. 

 

Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ», το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., εξειδικευμένων εκπαιδευτών για θέματα Οδικής Ασφάλειας, ψυχολόγων και θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, αποτελεί πρωτότυπη πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανήλικους και νεαρούς παραβάτες του Νόμου και ιδίως του ΚΟΚ, σε εφαρμογή του αναμορφωτικού μέτρου της παρακολούθησης προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που επιβάλλεται με δικαστική απόφαση.   

Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης γονείς και φίλοι των νέων, μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κορωπίου μαζί με καθηγητές τους καθώς και πλήθος εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ.. Παρόντες στο σεμινάριο ήταν επίσης Επιμελήτριες Ανηλίκων καθώς και ασκούμενοι φοιτητές-σπουδαστές στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων.  

 

Ιδιαίτερη χαρά και ανταμοιβή για τους ανθρώπους του Ι.Ο.ΑΣ αποτελεί η αποδοχή του προγράμματος τόσο από το νεανικό κοινό όσο και από τους Επιμελητές Ανηλίκων οι οποίοι δήλωσαν χαρακτηριστικά:  

 

Κ.Γ. έφηβος που συνεργάζεται με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας:

«Ήταν όλα πολύ καλά και οι ομιλίες μας έκαναν μεγάλη εντύπωση,  τόσα χρήσιμα πράγματα που δεν μας τα είπε ποτέ κανείς. Έμαθα πάρα πολλά. Έχω κάνει λάθη και θέλω να επανορθώσω. Θέλω βοήθεια αν μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς να μορφωθώ  ....».

 

Επιμελήτριες Ανηλίκων Αθήνας:

«Το επιτελούμενο έργο του Ινστιτούτου θεωρείται υψίστης κοινωνικής προσφοράς με αποδέκτες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Καθηλωμένοι οι νεαροί  παρακολούθησαν το πρόγραμμα του σεμιναρίου ενώ στις αξιολογήσεις τους κατέγραψαν συγκινητικές μαρτυρίες, αισθάνθηκαν εμπιστοσύνη και ασφάλεια από τους συντελεστές του σεμιναρίου που τους υποδέχθηκαν με ξεχωριστό σεβασμό προς την διαφορετικότητα τους,  με ιδιαίτερο επαγγελματισμό, ευγένεια και κατανόηση για τις δυσκολίες που το καθένα από τα παιδιά παρουσιάζει. Οι συντελεστές του Ι.Ο.ΑΣ. παρείχαν οδηγίες στα παιδιά που αφορούσαν στην ασφαλή οδήγηση, σε πληροφορίες για ειδικές συνθήκες οδήγησης, στην κείμενη νομοθεσία, σε κανόνες προφύλαξης και πρόληψης. Η προσωπική εμπειρία των παιδιών αντλήθηκε από την συμμετοχή τους σε βιωματικό πρόγραμμα με χρήση εξοπλισμού προσομοιωτών που δημιούργησε συνθήκες ευχάριστης διαδραστικής εκμάθησης και αντίληψης των κινδύνων της δικής τους πιθανής αρνητικής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς. Σε αυτό το 6ώρο σεμινάριο, το βίωμα έγινε μάθηση και γνώση γεννήθηκε μέσα από την προσωπική συμμετοχή ενός εκάστου εκ των παιδιών με αποτέλεσμα τα ίδια, μέσα από ένα άρτιο και πλήρες οργανωμένο πρόγραμμα, να έχουν  την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν την οδική τους συμπεριφορά.  

Ειδικά ιδωμένο από την πλευρά των Επιμελητών Ανηλίκων, το σεμινάριο μας άφησε ένα πολύ έντονο αποτύπωμα και μας έφερε ενώπιον των γνώσεων μας. Τελικά, είχαμε να μάθουμε πολλά μέσα από το σεμινάριο σχετικά με την οδική μας συμπεριφορά και την ασφάλειά μας παρά το γεγονός ότι οδηγούμε χρόνια. Το σεμινάριο είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών, των εφήβων αλλά και των ενηλίκων σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και συνεισφέρει

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion