«Συνεργασία ΑΧΑ και Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για 6η συνεχή χρονιά»
«Συνεργασία ΑΧΑ και Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για 6η συνεχή χρονιά»

Η ΑΧΑ, στρατηγικός συνεργάτης του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», συνεχίζει με συνέπεια για 6η χρονιά

να επενδύει στην πρόληψη και την εκπαίδευση για τη μείωση των κινδύνων,

τοποθετώντας στο επίκεντρο των ενεργειών της, την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

 

 

Η ΑΧΑ υλοποίησε και φέτος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών, με στόχο την επιμόρφωσή τους σε θέματα οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα, τη σχολική χρονιά 2017-2018 εκπαιδεύτηκαν 9.866 μαθητές από 90 σχολεία, ενώ από την έναρξη του προγράμματος έχουν συμμετάσχει συνολικά 45.000 μαθητές

 

Το τρίωρο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κάντο-Σωστά» περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος με οπτικοακουστικό υλικό και το βιωματικό με τη χρήση προσομοιωτών της κινητής μονάδας του Ινστιτούτου.  Έτσι οι μαθητές μαθαίνουν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν στο δρόμο και τις σωστές πρακτικές που τους βοηθούν να κινούνται με ασφάλεια.

 

 «Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εδώ και πολλά χρόνια, επενδύει κυρίως στην πρόληψη, με εκστρατείες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καθώς και με καινοτόμα προγράμματα θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και ενήλικες. Επειδή η πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους ηλικίας 15-25 ετών είναι τα τροχαία δυστυχήματα, το Ινστιτούτο στρέφεται πρωτίστως στα παιδιά. Σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια με τη μακροπρόθεσμη στόχευση, πολύτιμη αρωγός μας είναι η ΑXA, που στέκεται πάντα δίπλα μας, θερμός υποστηρικτής και μοιράζεται το όραμά μας για έναν κόσμο που δε θα χάνονται πια ανθρώπινες ζωές στο δρόμο», είπε η Βάσω  Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς. 

 

Σύμφωνα με έρευνες, τα τροχαία συμβάντα αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες για σοβαρούς και θανάσιμους τραυματισμούς των νέων στη χώρα μας, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών. Σε αυτό το πλαίσιο, η εκπαίδευση για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων θα συνεχίσουν να αποτελούν για την ΑΧΑ διαχρονικό πυλώνα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχο την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου προβλήματος, που οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ελλιπή ενημέρωση και επιμόρφωση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και μη τήρηση των σχετικών νόμων. 

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Ι.Ο.ΑΣ που μετρά 6 χρόνια! Στην ΑΧΑ, ως Οργανισμός ασχολούμαστε παγκοσμίως με θέματα πρόληψης, τα οποία αποτελούν μέρος της καθημερινής μας λειτουργίας. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω της συνεργασίας μας το Ι.Ο.ΑΣ., έχουμε εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα 45.000 παιδιά. Έχουμε ακόμα πολλά πράγματα να κάνουμε στην Ελλάδα για να καταφέρουμε το κοινωνικό αποτύπωμα που θέλουμε σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να δούμε ποια είναι η ευθύνη ως πολίτες και να συμπράξουμε μαζί με ιδιωτικούς φορείς και το κράτος για να φέρουμε βαθύτερα κοινωνικά αποτελέσματα», είπε η Λένα Πλαΐτη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΑΧΑ. 

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Κάντο-Σωστά» και τη συνεργασία της ΑΧΑ με το Ι.Ο.ΑΣ. εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=arSjH_WCx_M&feature=youtu.be

 
NEWSDESK
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - «Κέντρο Ποδηλάτου» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion