Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ THN ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ PRAISE(ETSC)
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ THN ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ PRAISE(ETSC)

 

 

Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΤΟ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ THN ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ PRAISE (ETSC)


 


  

 

Με τα φτερά της Aegean Airlines πέταξε η Πολεμική μας Αεροπορία στις Βρυξέλλες για να παραλάβει το 1οβραβείο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του προγράμματος  PRAISEγια την εργασιακήΟδική Ασφάλεια τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014.

Ο διαγωνισμός για το 2014 διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και απευθύνεται σε δημόσιους Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες από όλη την Ευρώπη που διαγωνίζονται για τις επιδόσεις τους - καλές πρακτικές και διαδικασίες που εφαρμόζουν για θέματα Οδικής Ασφάλειας με στόχο την εξάλειψη των τροχαίων συμβάντων.

Η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) παρ’ όλο τον έντονο συναγωνισμό, ανάμεσα σε είκοσι πέντε (25) μεγάλους Ευρωπαϊκούς Δημόσιους Οργανισμούς που προέρχονταν από χώρες με μακρά παράδοση στην Οδική Ασφάλεια όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αναδείχθηκε με τις υψηλότερες επιδόσεις στο τομέα των δημοσίων οργανισμών αποδεικνύοντας ότι διαθέτει το υψηλό επίπεδο διαδικασιών που της αρμόζει, αποτελώντας  φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για άλλους Οργανισμούς στην Ευρώπη και στη χώρα μας,  η οποία δυστυχώς κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις πανευρωπαικά στην αναλογία του πληθυσμού που χάνεται από τροχαία. 

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στο διαγωνισμό κατόπιν προτροπής του Ινστιτούτου Οδικής  Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο,στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, γνώριζε τις δυνατότητες και τις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει η Π.Α. στον τομέα αυτό.

Το βραβείο εκ μέρους του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, παρέλαβε ο Διευθυντής του Κέντρου Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Κανέλλος.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας αισθάνεται υπερήφανο για την πολυετή συνεργασία του με την Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο των εκπαιδεύσεων που διενεργούνται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

 


 

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά δήλωσε κατά την τελετή απονομής τους βραβείου που έλαβε χώρα παρουσία εκπροσώπων φορέων από όλη την Ευρώπη: «Είμαστε υπερήφανοι που ήμασταν μέλος της ομάδας αυτής, το έργο της οποίας για την Οδική Ασφάλεια αναγνωρίζεται και προβάλλεται διεθνώς.

Γνωρίζαμε τις κορυφαίες επιδόσεις της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα από τη συνεργάσια μας των τελευταίων 7 χρόνων και είμαστε ευτυχείς για την αναγνώριση αυτή της Π.Α. ανάμεσα σε κορυφαίους Ευρωπαικούς Οργανισμούς.

Σε μια χώρα που κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις σε θανατηφόρα τροχαία και σοβαρούς τραυματισμούς είναι για μας μεγάλη ενθάρρυνση και ελπίζουμε ότι το φωτεινό αυτό παράδειγμα της Π.Α. θα αποτελέσει έμπνευση και κινητήριο δύναμη για πολλούς Οργανισμούς στο εσωτερικό, ώστε η χώρα μας να μπορεί να παρέχει στον κάθε πολίτη της, το υψηλό επίπεδο Οδικής Ασφάλειας και την εκπαίδευση που δικαιούται σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας.»

 

[ * ] Η μεταφορά του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ι.Ο.ΑΣ. στις Βρυξέλλες έγινε με την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines.

 

 

 

 

 

 

 

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion