Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων - Κοινή συνέντευξη Τύπου- Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων - Κοινή συνέντευξη Τύπου- Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων - Κοινή συνέντευξη Τύπου- Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες Δευτέρα 19 Μαρτίου η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στα γραφεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Ηλιούπολη, κατά την πρώτη ημέρα της της 12ης Πανελλαδικής   Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνει το Ινστιτούτο με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και πλήθος άλλων φορέων και Οργανισμών.  Η φετινή διοργάνωση με τίτλο «Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο» είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους νέους, που αποτελούν τους πιο ευάλωτους χρήστες της οδού και ταυτόχρονα το μέλλον του τόπου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και υπογράφτηκε πρωτόκολλο συνεργασίας Ε.Σ.Α.μεΑ. - Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς| για την προώθηση της ασφάλειας των πολιτών και της αυτονομίας των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών ομάδων.

Ο κύριος Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., από την πλευρά του τόνισε ότι οι δυο φορείς φιλοδοξούν να «ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να κινητοποιηθούν οι Αρχές, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαιρέτως! Πρέπει ο κόσμος να αλλάξει νοοτροπία, και οι μεγαλύτεροι να δώσουν το παράδειγμα. Τα δικαιώματα δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, είναι πανανθρώπινα και οικουμενικά. Έτσι και η οδική ασφάλεια, είναι για όλους», εξήγησε ο κ. Βαρδακαστάνης, συμπληρώνοντας, ότι τα ατυχήματα και οι τραγωδίες στους δρόμους αποτελούν διαχρονική ευθύνη, «που αγκαλιάζει όσους κυβέρνησαν τη χώρα, με μικρές αναλαμπές».

Η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» επισήμανε επίσης ότι η οδική ασφάλεια είναι δικαίωμα και ευθύνη όλων. «Σήμερα ξεκινά η 12η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας και αυτή την ημέρα επιλέξαμε για να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας με την Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία προϋπάρχει και είναι αγαστή. Ο σεβασμός στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σημαίνει σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο. Μέσα από ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατάρτιση οδηγών, τη μελέτη, έρευνα και προώθηση πολιτικών και μέτρων σχετικών με την οδική ασφάλεια και την αυτόνομη κυκλοφορία των πολιτών με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις και εν γένει με μειωμένη κινητικότητα στην πόλη, μπορούμε να το πετύχουμε. Άλλωστε, 14 χρόνια τώρα, έχουμε επικεντρωθεί στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση μικρών και μεγάλων, έχοντας εκπαιδεύσει πάνω από 190.000 μαθητές στα σχολεία και ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια πολιτών με τις ανοιχτές μας δράσεις και τις καμπάνιες ενημέρωσης».

Στη συνέντευξη Τύπου πήραν μέρος εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κομμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωνικών φορέων κλπ. 
 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

 
Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.
 
   
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - «Κέντρο Ποδηλάτου» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion