Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του ΤΙΤΑΝ «Ημέρες Οδικής Ασφάλειας» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για περισσότερους από 1.350 συμμετέχοντες
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του ΤΙΤΑΝ «Ημέρες Οδικής Ασφάλειας» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»  για περισσότερους από 1.350 συμμετέχοντες
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του ΤΙΤΑΝ «Ημέρες Οδικής Ασφάλειας»  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»  για περισσότερους από 1.350 συμμετέχοντες
 
Με μεγάλη επιτυχία και πολύτιμα διδάγματα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Ημέρες Οδικής Ασφάλειας» που διοργάνωσε ο ΤΙΤΑΝ για περισσότερους από 1.350 εργαζόμενους, συνεργάτες, εκπροσώπους φορέων και αρχών, αλλά και μαθητών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Αναγνωρίζοντας πως η κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση οδηγούν σε ασφαλέστερες επιλογές και, συνεπώς, σε μείωση των κινδύνων της σωματικής ακεραιότητάς μας, στόχος του προγράμματος ήταν η βελτίωση συμπεριφορών που σχετίζονται με την Οδική Ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών της Εταιρίας, είτε οδηγούν επαγγελματικό είτε ιδιωτικό όχημα. Έτσι, από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και το τέλος Μαρτίου 2019 οργανώθηκαν πέντε συνολικά δράσεις σε αντίστοιχα κέντρα δραστηριότητας του Τιτάνα, που εκπονήθηκαν από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και περιλάμβαναν θεωρητική εκπαίδευση σχετικά με την οδική ασφάλεια, καθώς και βιωματική εμπειρία των κινδύνων που συνδέονται με λανθασμένη οδηγική συμπεριφορά και μπορούν να προκαλέσουν τροχαία συμβάντα.

Στο πρόγραμμα «Ημέρες Οδικής Ασφάλειας» πήραν μέρος πάνω από 1.000 εργαζόμενοι και συνεργάτες ΤΙΤΑΝ και Interbeton σε Αττική, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Είναι πολύ σημαντικό ότι στο πρόγραμμα του Τιτάνα συμμετείχαν και φορείς της τοπικής κοινωνίας, όπως Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΕΜΑΚ κλπ., οι οδηγοί οχημάτων των οποίων είναι, συχνά, εκτεθειμένοι σε συνθήκες οδήγησης υψηλού κινδύνου για τροχαία συμβάντα. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί και η συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας (Διευθυντές Σχολείων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων), αλλά και η διοργάνωση ειδικών δράσεων κυκλοφοριακής αγωγής και ασφαλούς χρήσης ποδηλάτου για τους μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου των Δερβενοχωρίων (Βοιωτία), στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.
Οι «Ημέρες Οδικής Ασφάλειας» είναι μια ακόμη πρωτοβουλία του Τιτάνα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων του, εντός και εκτός εργασίας, και ένας από τους πυλώνες δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, η οποία εορτάζεται στις 28 Απριλίου.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Στο θεωρητικό μέρος του προγράμματος, διάρκειας δύο ωρών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα όπως η επίδραση του αλκοόλ στην οδήγηση, στους χρόνους αντίδρασης των οδηγών και στις αποστάσεις ακινητοποίησης των οχημάτων, στην αμυντική οδήγηση και την οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, καθώς και στο ρόλο των εξωτερικών και ψυχολογικών παραγόντων στην οδηγική συμπεριφορά. Στο βιωματικό μέρος, διάρκειας 90 λεπτών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις προϋποθέσεις και την εμπειρία των συμβάντων, μέσα από προσομοιωτές οδήγησης, ανατροπής αυτοκινήτου και πρόσκρουσης, οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλα βοηθητικά μέσα. Μετά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους ειδικά καταρτισμένους εισηγητές του Ινστιτούτου γύρω από διάφορα θέματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - «Κέντρο Ποδηλάτου» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion