Υλοποίηση της Αιμοδοσίας για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (Κυριακή, 30-06-19)
Υλοποίηση της Αιμοδοσίας για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» (Κυριακή, 30-06-19)
Με θετική ανταπόκριση από το κοινό ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», και με την υποστήριξη του Ομίλου ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την Κυριακή 30 Ιουνίου στον Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», στο Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων. Όπως πάντα, στόχος της αιμοδοσίας ήταν να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ., καθώς την προηγούμενη χρονιά, πολλές φιάλες αίματος είχαν διατεθεί από το Ινστιτούτο στους τραυματίες από τις τραγικές πυρκαγιές στο Μάτι. Η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα ξεκίνησε το 2013 και έως σήμερα πλήθος πολιτών, οργανώσεων και φορέων έχουν στηρίξει ενεργά τη λειτουργία της και την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στο δρόμο και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Η Εθελοντική Αιμοδοσία, που αποτελεί θεσμό στις προτεραιότητες του Ινστιτούτου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, καθώς τους θερινούς μήνες αυξάνονται κατά πολύ οι μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας και, δυστυχώς, και τα τροχαία συμβάντα, με πολλούς τραυματίες, πολλές φορές σοβαρά, που έχουν μεγάλη ανάγκη από αίμα. Κάτι το οποίο είναι φανερό και από τα στατιστικά στοιχεία, καθώς το 2018 οι τραυματίες στη χώρα μας έφτασαν τους 13.000.
 
Πάνω από 100 εθελοντές προσήλθαν την προηγούμενη Κυριακή να προσφέρουν αίμα, αψηφώντας την καλοκαιρινή ζέστη.
Πλήθος κόσμου, επίσης, ενημερώθηκε για τις αυξημένες ανάγκες για μονάδες αίματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και γενικότερα, για τη σημασία αυτής της προσφοράς, καθώς ακόμη και μόνο μία φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ανθρώπινες ζωές. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι νέοι άνθρωποι πρωτοστάτησαν καθώς το 65% των αιμοδοτών ήταν ηλικίας 18-40 ετών.
Παρόντες ήταν επίσης οι δυναμικοί εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., η κινητήρια δύναμη του Ινστιτούτου, που συμμετείχαν ενεργά στην επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι προσήλθαν να προσφέρουν αίμα και ουσιαστικά να προσφέρουν ζωή στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, τους εθελοντές μας που είναι πάντα δυναμικά παρόντες στις δράσεις του Ινστιτούτου, τον Όμιλο ΟΑΣΑ και τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ που μετέφεραν το μήνυμα της Αιμοδοσίας στις οθόνες προβολής των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, και την Groupama Ασφαλιστική για την υποστήριξή τους.
 
Η δράση υλοποιιήθηκε με την αρωγή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
 
Σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε εδώ.
 
NEWSDESK
14η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
14/Ιουν/2021
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion