Οι Έλληνες Πρόσκοποι εκπαιδεύονται στο πρόγραμμα BRAAVO ενόψει του 24ου Προσκοπικού Jamboree στη Βόρεια Αμερική!
Οι Έλληνες Πρόσκοποι εκπαιδεύονται στο πρόγραμμα BRAAVO ενόψει του 24ου Προσκοπικού Jamboree στη Βόρεια Αμερική!

Η πρώτη ομάδα Προσκόπων της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης (IST) του 24ου Προσκοπικού Jamboree (24th World Scout Jamboree, North America 2019) εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας BRAAVO το Σάββατο 29 Ιουνίου. Πρόσκοποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) θα αποτελούν μέρος της ομάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" και θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια και δραστηριότητες Οδικής Ασφάλειας καθώς και επιστημονική έρευνα στο σταθμό "Ασφάλειας των Μεταφορών" της περιοχής "Ζώντας στον 21ο αιώνα" του 24ου Προσκοπικού Jamboree 2019 που θα λάβει μέρος στη Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α στις 22 Ιουλίου με 2 Αυγούστου.

Το προσκοπικό Jamboree αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση προσκόπων και διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια από την Παγκόσμια Οργάνωση Προσκοπικής Κίνησης (WOSM) σε διαφορετικά μέρη του κόσμου με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων προσκόπων ηλικίας 14 - 18 ετών. Κατά τη διάρκεια του 24ου Προσκοπικού Jamboree το ΙΟΑΣ θα πραγματοποιήσει βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις, έρευνα στάσεων και συμπεριφορών των νέων καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού με καμπάνιες του Ινστιτούτου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) όπως η πρόσφατη καμπάνια #3500LIVES. Ένα ξεχωριστό γεγονός αποτελεί η εκδήλωση "Κρατώντας τα χέρια για την Οδική Ασφάλεια" κατά τη λήξη του Jamboree, όπου ένα αγόρι και ένα κορίτσι από κάθε χώρα, κρατώντας τα χέρια και σχηματίζοντας έναν μεγάλο ανθρώπινο κύκλο, θα δεσμευτούν για περισσότερο Υπεύθυνη και Ασφαλή συμπεριφορά που προάγει την Οδική Ασφάλεια στις χώρες τους.

Για το Ινστιτούτο θα είναι η Τρίτη φορά που θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις σε Παγκόσμιο Προσκοπικό  Jamboree (έχουν προηγηθεί το 22ο στη Σουηδία το 2011 και το 23ο στην Ιαπωνία το 2015) ως μέρος της πρωτοβουλίας "Ο προσκοπισμός για την Οδική Ασφάλεια" που ξεκίνησε το 2011 από το ΙΟΑΣ τους Έλληνες και Ιρλανδούς προσκόπους καθώς και την  Παγκόσμια Οργάνωση Προσκοπικής Κίνησης.

Η εκπαίδευση των προσκόπων έγινε από Μηχανικούς και  Ψυχολόγους-Κοινωνιολόγους του ΙΟΑΣ στα θέματα που καλύπτει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα BRAAVO όπως η ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η χρήση ζώνης και κράνους καθώς και η απόσπαση προσοχής. Οι νέοι πρόσκοποι είχαν επίσης την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της προσομοίωσης τροχαίων συμβάντων μέσω των προσομοιωτών ανατροπής και πρόσκρουσης, καθώς και άλλων βιωματικών εφαρμογών της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) του Ινστιτούτου. Οι πρόσκοποι επίσης εκπαιδεύτηκαν στη διεξαγωγή έρευνας καθώς η παγκόσμια αυτή συνάντηση προσκόπων από όλα τα κράτη του κόσμου δίνει τη δυνατότητα διερεύνησης των στάσεων και συμπεριφορών των νέων σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Η επόμενη μεγάλη εκπαίδευση εκπαιδευτών θα γίνει στη Δυτική Βιρτζίνια λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Jamboree. Υπολογίζεται πως η ομάδα ΙΟΑΣ - Προσκόπων, στις 10 ημέρες που διαρκεί η παγκόσμια αυτή διοργάνωση, θα εκπαιδεύσει περισσότερους από 3.500 προσκόπους από περισσότερες από 150 χώρες.

Το πρόγραμμα BRAAVO υποστηρίζεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου μέσω του  TRANSFORMATION FIA Road Safety Grant Programme και τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
 
NEWSDESK
14η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
14/Ιουν/2021
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion