Το Ι.Ο.ΑΣ. εκπαίδευσε τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + “KROS σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Το Ι.Ο.ΑΣ. εκπαίδευσε τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + “KROS σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
 
Το 1ο (από τα έξι) εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους συμμετέχοντες οργανισμούς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος (Erasmus +)  ‘Knights for Road safety’ διοργάνωσε στην Αθήνα  την περίοδο 03-05/07/2019, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς (συντονιστής του προγράμματος), σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή, στις εγκαταστάσεις της οποίας πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση. Στο σεμινάριο συμμετείχαν  οι εξής Οργανισμοί: Motor Transport Institute (Πολωνία), CECE (Spanish Confederation of Education &Training centers, Ισπανία), BundesGymnasium und BundesRealGymnasium Schwechat (Αυστρία), Trinity College Dublin-The University of Dublin (TCD), Omega Technology (Greece) &  Ελληνογερμανική Αγωγή  (Ελλάδα).

Το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο περιλάμβανε μια σειρά από παρουσιάσεις και εργαστήρια (workshops) για διάφορα θέματα οδικής ασφάλειας. Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκε το  θέμα της ολιστικής προσέγγισης όσον αφορά στη διδασκαλία της οδικής ασφάλειας στα σχολεία και η ιδέα του ανοιχτού σχολείου (με τη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ σχολείων, γονέων και τοπικών κοινωνιών). Ακολούθησε εισαγωγική παρουσίαση για το θέμα των εφήβων και των επικίνδυνων συμπεριφορών και τις ψυχολογικές παραμέτρους των τροχαίων συμβάντων, την οποία ακολούθησε μικροδιδασκαλία του νέου εκπαιδευτικού υλικού που αναπτύχθηκε στο KROS για τις θεματικές  ‘Sustainable and active travel’  & ‘Emotions in traffic’.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην ανταλλαγή καλών πρακτικών. Το Ι.Ο.ΑΣ.  παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάν’το σωστά» για εφήβους με τη χρήση προσομοιωτών (προσομοιωτής ανατροπής, σύγκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, κλπ.), το οποίο αποτελεί συνέχεια του Ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE και πλέον αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως καλή πρακτική. Επιπλέον, ο συνεργάτης  του Ι.Ο.ΑΣ. κύριος Eddy Klynen, από τον Οργανισμό VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) παρουσίασε καλές πρακτικές που εφαρμόζονται από τον Οργανισμό του στο Βέλγιο. Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με μικροδιδασκαλία του εκπαιδευτικού υλικού του KROS για τα θέματα της ζώνης ασφαλείας και της υπερβολικής ταχύτητας.

Η τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου περιλάμβανε την παρουσίαση εκπαιδευτικών σεναρίων οδικής ασφάλειας για πεζούς και ποδηλάτες με τη χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας (VR). Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με παρουσίαση σχετικά με την επικοινωνία και τη διάχυση των αποτελεσμάτων ενός project (dissemination).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για θέματα εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια,  μέσα από τη χρήση προηγμένων και καινοτόμων μεθόδων και τεχνολογιών.

Το 2ο εκπαιδευτικό τριήμερο του KROS θα γίνει στην Ισπανία  (17-19/09) και το 3ο στην Αυστρία (01-03/10) ολοκληρώνοντας έτσι την 1η πιλοτική φάση εφαρμογής του προγράμματος.
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion