Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» εκπαιδεύει δασκάλους και νηπιαγωγούς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» εκπαιδεύει δασκάλους και νηπιαγωγούς σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Με μεγάλη συμμετοχή και αμείωτο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κυρία Ελένη Νιάρχου και Αγωγής Υγείας, κύριο Παναγιώτη Πήλιουρα, και τo τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
 
Η Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του 26ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου είχε σκοπό να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς της Γ’ Αθήνας σε θέματα εκπαίδευσης στην Οδική Ασφάλεια και την Κινητικότητα με την επίδειξη καλών πρακτικών για την ενσωμάτωση της Κυκλοφοριακής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα. Παράλληλα, η Προϊσταμένη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης & Ψηφιακών Μέσων κυρία Σοφία Παπαδημητρίου και το στέλεχος της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης κύριος Βασίλης Σουλκιάς ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς για τα ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να δημιουργήσουν με τους μαθητές τους έργα με θέμα την Οδική Ασφάλεια και να υποβάλουν συμμετοχή στον Τρίτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!». Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσίαση από το 1ο  Δ.Σ. Ιλίου του βραβευμένου στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό έργου stop motion video «Κυκλοφορούμε Ασφαλώς» (https://youtu.be/u8jQxhzidIU), όπου τα παιδιά με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς τους ακροατές μίλησαν για την εμπειρία τους κατά τη συμμετοχή τους στη δημιουργία του έργου.
 
Παράλληλα το Ινστιτούτο παρουσίασε και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KROS (Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας) με την επίδειξη των σεναρίων εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) και φύλλων εργασίας που αναπτύχθηκαν για εκπαιδευτικούς στα πλαίσια του εν λόγω έργου. Στο τέλος της Ημερίδας οι εκπαιδευτικοί είχαν τη μοναδική εμπειρία να δοκιμάσουν τους προσομοιωτές της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) του Ινστιτούτου και να μεταφέρουν τη βιωματική τους εμπειρία στους μαθητές τους για να είναι ασφαλείς οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στους δρόμους της χώρα μας.
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν στην Ημερίδα, αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων μέχρι αργά το βράδυ, για την ενεργό συμμετοχή τους στη διάδοση των μηνυμάτων της Οδικής Ασφάλειας.
 
  • Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα KROS (Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας) μπορούν να εγγραφούν στο www.kros-project.eu και να βρουν εκπαιδευτικό υλικό.
  • Επίσης, περισσότερες πληροφορίες για τον Τρίτο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας (δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 4.5.2020) μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link:
«Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα» (Πρωτοβάθμια εκπαίδευση)
http://www.i-create.gr/index.php/trexousesdraseis/odikh-asfaleia-pantou-3os-2019-2021  
«Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη» (Δευτεροβάθμια εκπαίδευση)
http://www.i-create.gr/index.php/trexousesdraseis/odikh-asfaleia-koinh-eythinh-3os-2019-2020
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion