To Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης «Όταν οδηγώ δεν πίνω» (NL #81)
 To Ι.Ο.ΑΣ.  συμμετείχε στη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης «Όταν οδηγώ δεν πίνω» (NL #81)

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με τη συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" και άλλων θεσμικών και κοινωνικών εταίρων που δραστηριοποιούνται σε θέματα οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της Συζήτησης, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές ευαισθητοποίησης και αντιμετώπισης του προβλήματος, δηλαδή της κατανάλωσης αλκοόλ πριν πιάσουμε το τιμόνι, και κατατέθηκαν προτάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνέργειες με υψηλή προστιθέμενη κοινωνική αξία για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ και την οδήγηση.
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. εκπροσώπησε η Πρόεδρός του, κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα της ελλιπούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Παράλληλα παρουσίασε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που το Ινστιτούτο πραγματοποιεί, με κορυφαία διοργάνωση την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, ώστε να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς για το μείζον αυτό ζήτημα και τόνισε την ανάγκη της προώθησης της πρακτικής του οδηγού της παρέας που δεν πίνει προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τον εαυτό του κα τα υπόλοιπα μέλη της παρέας στο σπίτι.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως η χρήση της τεχνολογίας για την έγκαιρη αποστολή ειδοποιήσεων στα κινητά όσων αποχωρούν από κέντρα διασκέδασης, ώστε να μην οδηγήσουν υπό τη επήρεια αλκοόλ. Επιπρόσθετα, προτάθηκε η διάδοση των προληπτικών αλκοτέστ, η εκπαίδευση και πιστοποίηση των εργαζομένων σε μπαρ σε ορθές πρακτικές διάθεσης αλκοόλ αλλά και η καθολική εκπαίδευση των οδηγών και δυνάμει οδηγών από τις πρώτες σχολικές βαθμίδες.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης εκτός της της Προέδρου του Ινστιτούτου συμμετείχαν: Ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ο κ. Ιωάννης Φαρόπουλος, επιστημονικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και εκπρόσωπος του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο κ.  Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ.  Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής ΝΔ και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ο κ. Νάσος Αθανασίου Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, ο κ. Απόστολος Πάνας, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ, ο κ. Σπυρίδων Λάσκος, Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ο κ. Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής Οδικής Ασφάλειας και Διευθυντής Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής ΕΜΠ, η κα Jane Σαμπανίκου, Οδηγός Αγώνων και Δημοσιογράφος και ο κ. Δημήτριος Ζάππας, Πρόεδρος Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ).
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion