Παιχνίδι κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά από την TOTAL Ελλάς
Παιχνίδι κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά από την  TOTAL Ελλάς

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

H ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ στηρίζει το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ»

Στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ υποστηρίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» σε δημοτικά σχολεία της Αττικής και της Αχαΐας, με σκοπό την επιμόρφωση μαθητών, ηλικίας 9-12 ετών. 
Πιο συγκεκριμένα, στην Total, η οδική ασφάλεια είναι βασικό στοιχείο της ευθύνης μας ως βιομηχανική εταιρεία, καθώς και η κορυφαία αξία για όλο το δυναμικό μας. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα σε όλες τις δραστηριότητές μας που σχετίζονται με τις μεταφορές. Επιδιώκουμε λοιπόν να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να μοιραστούμε αυτή την τεχνογνωσία με τους επαγγελματίες και τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά με τα παιδιά και τους νέους, μέσω πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και ευαισθητοποίησης, με κεντρικό άξονα την οδική ασφάλεια. Τα σωστά εργαλεία για την οδική ασφάλεια μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο. Η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ επικεντρωμένη στον τομέα της οδικής ασφάλειας, μένει σταθερή στη δέσμευση για ασφαλείς μετακινήσεις μέσω της απαραίτητης κατάρτισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.  
Στόχος του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» είναι η εκπαίδευση των παιδιών για τις βασικές αρχές ασφαλούς χρήσης και μετακίνησής τους με ποδήλατο αλλά και η ενημέρωση των γονέων τους στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Έχει αναπτυχθεί από το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς από το εξωτερικό (όπως η Deutsche Verkehrswacht) και βασίζεται στη βιωματική εμπειρία και ενημέρωση παιδιών και γονέων. 
Στη διάρκεια του προγράμματος, με τη χρήση του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητές τους, όπως το ομαδικό πνεύμα, την αντίληψη, την ενίσχυση της γνώσης σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ασφαλούς ποδηλασίας και το αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο.
 

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τους βασικούς κανόνες κυκλοφορίας στο δρόμο, δημιουργήσαμε ένα διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο "Κυκλοφορώ με Ασφάλεια”. Σας προσκαλούμε λοιπόν, γονείς και παιδιά, να παίξετε το παιχνίδι και να συζητήσετε καταστάσεις που κρύβουν κινδύνους στην κυκλοφορία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το Total Robot είναι παρόν και σας βοηθά δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές.

Για να μετακινήσετε το Total Robot προς τα πλάγια, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο με το βελάκι προς τα πάνω και το πλήκτρο με το βελάκι προς τα αριστερά ή δεξιά, ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιό σας. Επίσης, προσαρμόστε το zoom της οθόνης στο 100%.
 

👉 https://bit.ly/3cS5k2c


 

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion