Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει στην 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει στην 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, συνεχίζοντας και αναπτύσσοντας την πολυετή, γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς, συμμετέχει και στηρίζει την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (15-22 Μαρτίου 2021), που διοργανώνεται και εφέτος για 14η συνεχή χρονιά.

Με σύνθημα: «Για την Ασφάλεια και την Ευγένεια στους Δρόμους», τις εκδηλώσεις που είναι σε εξέλιξη, στηρίζουν φορείς και δυνάμεις από όλη την Ελλάδα, στέλνοντας το μήνυμα της προώθησης κρίσιμων ζητημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας ενώ παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και θεσμικού χαρακτήρα.

Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ), με την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», με την Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και την στήριξη πλήθους άλλων φορέων και οργανώσεων.

 

Στο πλαίσιο της Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, περιλαμβάνονται εκδηλώσεις όπως :

  • Η δράση “Ανέβασε μια selfie” για την προώθηση της παγκόσμιας καμπάνιας THIS IS MY STREET που συντονίζει το Ινστιτούτο, σε Ελλάδα και Κύπρο, ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Με την καμπάνια αυτή δίνεται φωνή στους νέους αλλά και στους πολίτες γενικότερα ώστε, να απαιτήσουν δράση για την αντιμετώπιση των κινδύνων στους δρόμους, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και δράση για το σχεδιασμό και τη συνύπαρξη σε βιώσιμες πόλεις. Υποστηρικτές της προσπάθειας, ανάμεσα σε άλλους τοπικούς παράγοντες και φορείς, είναι ήδη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος  Πατούλης καθώς και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος που  φωτογραφήθηκαν, με σχετικά message boards, αναδεικνύοντας παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας.
  • Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ψηφιακή Δημιουργία και Οδική Ασφάλεια», σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Πανελλαδική τηλεοπτική καμπάνια ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια
  • Καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης οδηγών και πολιτών, σε επιλεγμένους δρόμους και σημεία πόλεων και δήμων
  • Ζωντανή συζήτηση στην εκπομπή Open Your Mind της διαδικτυακής πλατφόρμας nevronas.gr, με θέμα «Μιλάμε για την Οδική Ασφάλεια».
  • Πραγματοποίηση συναντήσεων με αρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στην αγαστή συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς, σημαντικό ρόλο συντονισμού και επικοινωνίας έχει ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Eπιχείρησης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φρέρης, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς καθώς και συντονιστής των δράσεων του ιδρύματος  VINCI AUTOROUTES στην Ελλάδα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Η Ελλάδα «πρωταθλητής» Ευρώπης στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στη δεκαετία 2010-2020
21/Απρ/2021
Εκπαίδευση με ανταμοιβή, την ΖΩΗ !
17/Απρ/2021
Ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
26/Μαρ/2021
Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος
26/Μαρ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion