Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος
Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος
Στη διάρκεια της 14ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ), την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» (HELLASTRON), της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», καθώς και πλήθος άλλων φορέων και οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε η Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας που έχει καθιερωθεί στη Δυτική Ελλάδα στις 22 Μαρτίου. Το Ι.Ο.ΑΣ. συμμετείχε στις παρακάτω πρωτοβουλίες:
  1. Συνάντηση συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Π.Δ.Ε.). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κύριος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κύριος Χαράλαμπος  Μπονάνος, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο Αντιπρόεδρος κύριος Γιάννης Φρέρης, ο υπεύθυνος σχολικών προγραμμάτων κύριος Βαγγέλης Μακρής και η υπεύθυνη του παραρτήματος του Ι.Ο.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα κυρία Αφροδίτη Γκαμπούρη. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας για την οδική ασφάλεια, την πραγματοποίηση προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία της Περιφέρειας και δράσεων ενημέρωσης των πολιτών. Από κοινού συμφωνήθηκε η σύναψη μνημονίου συνεργασίας της Π.Δ.Ε. με το Ι.Ο.ΑΣ. για θέματα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.
  2. Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή κύριο Χρήστο Μπούρα και της Αν. Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, κυρίας Ουρανίας Μπουσίου με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και τους συνεργάτες της. Ο κύριος Πρύτανης υποδέχθηκε σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα την Πρόεδρο του Ι.Ο.ΑΣ. στην Πρυτανεία, όπου συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης της συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επισημαίνεται ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί Ιδρυτικό Μέλος του Ινστιτούτου, ενώ με απόφαση της Συγκλήτου έχει καθιερωθεί η απονομή υποτροφίας σε φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, του οποίου φοιτητής υπήρξε και ο εκλιπών Πάνος Μυλωνάς. Στη συνάντηση τέθηκαν οι στόχοι και το πλαίσιο της συνεργασίας και δρομολογήθηκαν οι επόμενες ενέργειες οι οποίες σύντομα θα ανακοινωθούν.
  3. Επίσκεψη της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης στη σήραγγα της Ολυμπίας οδού που φέρει το όνομα του Πάνου Μυλωνά.
 
Σε όλες τις συναντήσεις κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας προβλήθηκαν οι στόχοι της διεθνούς εκστρατείας THIS IS MY STREET - Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ που το Ι.Ο.ΑΣ. συντονίζει σε Ελλάδα και Κύπρο ως μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Η καμπάνια περιλαμβάνει την προώθηση θεμάτων οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας συνηγορώντας για το δικαίωμα των νέων να απολαμβάνουν ασφαλείς και υγιείς διαδρομές απαλλαγμένες από τους κινδύνους των τροχαίων συγκρούσεων και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion