ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Στους δρόμους μας, παντού στον κόσμο, εκεί όπου περπατάμε, παίζουμε και ζούμε, καλούμε για δράση όσον αφορά στην ταχύτητα. Οι δρόμοι χαμηλής ταχύτητας είναι απαραίτητοι και κρίσιμοι:

Κρίσιμοι γιατί οι χαμηλές ταχύτητες σώζουν ζωές!

Κρίσιμοι για τη Δημόσια Υγεία, γιατί κάνουν το περπάτημα και την ποδηλασία πιο ασφαλείς και φιλικούς τρόπους μετακίνησης για όλους, ενθαρρύνοντας υγιείς τρόπους ζωής. Οι βιώσιμοι δρόμοι είναι πιο σημαντικοί από ποτέ καθώς ανακάμπτουμε από την πανδημία του COVID-19.

Κρίσιμοι για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και το κλίμα, καθώς ξεκλειδώνουν τον ενάρετο κύκλο των ενεργών μετακινήσεων με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, την απεξάρτηση από το αυτοκίνητο, την προώθηση της χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών, του καθαρότερου αέρα και της μείωσης των εκπομπών CO2.

Κρίσιμοι για την κοινωνική και φυλετική ισότητα, καθώς οι μειονοτικές κοινότητες χαμηλότερου εισοδήματος είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε δρόμους υψηλών ταχυτήτων, τους οδικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους και τον κοινωνικό αποκλεισμό που αυτές προκαλούν.

Κρίσιμοι για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. για τους ηλικιωμένους για όλους όσοι είναι ευάλωτοι.

Κρίσιμοι για τα παιδιά μας και τους νέους και ζωτικής σημασίας για την ευημερία τους, καθώς αυτοί διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο στους δρόμους όπου ζουν, παίζουν και μετακινούνται καθημερινά προς/από το σχολείο. Κάθε μέρα, 3.000 παιδιά χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους παγκοσμίως. Ένα παιδί που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κινούμενο με ταχύτητα 30 χλμ/ώρα μπορεί να επιζήσει. Αν όμως χτυπηθεί από αυτοκίνητο κινούμενο με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα, στις περισσότερες περιπτώσεις θα πεθάνει. Η ταχύτητα σκοτώνει!

Η Διακήρυξη της Στοκχόλμης του 2020 που υιοθετήθηκε από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, εφιστά την προσοχή σε δρόμους βιώσιμους και με μέγιστο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ/ώρα, όταν οχήματα και ευάλωτοι χρήστες συνυπάρχουν. Η δέσμευση σε αυτήν την προσέγγιση πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της νέας «Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια - 2021-2030» για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων.

Τώρα είναι η ώρα να ανταποκριθούμε επειγόντως σε αυτό το κάλεσμα για δράση, μειώνοντας, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας ταχύτητες κίνησης ασφαλείς για όλους, παντού, με προτεραιότητα τους δρόμους χαμηλής ταχύτητας σε όλες τις κατοικημένες περιοχές και κοντά σε σχολεία.

Δρόμοι για την Υγεία. Δρόμοι για το Κλίμα. Δρόμοι για τους Ανθρώπους. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να δημιουργήσουμε ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ #StreetsForLife

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΑΧΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 30 ΧΛΜ/ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΔΩ
 
NEWSDESK
Οι δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9)
16/Σεπ/2021
16 Χρόνια Δράσης Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς _ Επετειακή εκδήλωση με δέσμευση της Πολιτείας και Φορέων για ενδυνάμωση της συνεργασίας με το Ι.Ο.ΑΣ.
15/Σεπ/2021
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΜΕΙΩΣΑΝ ΚΑΤΑ 90% ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ
14/Σεπ/2021
Η ασφάλεια του μαθητή στο δρόμο για το σχολείο είναι και φέτος, προτεραιότητα για το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
13/Σεπ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion