13η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα - Αποτελέσματα
13η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα - Αποτελέσματα
Για 13η χρονιά, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με τη δυναμική παρουσία των εθελοντών του, διοργάνωσε και φέτος το καλοκαίρι τη δράση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Τροχαίας Χαλκίδας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών Χαλκίδας, της Diageo Hellas AE και της Συμμαχίας για την Ασφάλεια & τον Πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον. Η δράση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουλίου 2020, στις 10 το βράδυ, στo εστιατόριο-bar ASTERIA PLAGE δίπλα στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.
Η όμορφη βραδιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η ανταπόκριση και η συμμετοχή από οδηγούς και θαμώνες του νυχτερινού κέντρου ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση όλων, και κυρίως των νέων σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση, και να τους ενθαρρύνουν να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι την παρέα του.
Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας, πάνω από 250 οδηγοί και θαμώνες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης και περισσότερα από 75 άτομα συμμετείχαν συνολικά, ηλικίας 17-65 ετών, εκ των οποίων 62 άνδρες και 13 γυναίκες. Από όλους τους συμμετέχοντες, 54 τήρησαν την υπόσχεσή τους για μη κατανάλωση αλκοόλ (0,0), 19 ήσαν κάτω από το επιτρεπόμενο όριο (0,01-0,24) ενώ μόλις 2 βρέθηκαν να το έχουν ξεπεράσει (0,25+).
Από αυτούς, παραπάνω από 9 στους 10 κράτησαν την υπόσχεσή τους και παρέμειναν κάτω από το νόμιμο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 75% εξ’ αυτών όχι απλώς κράτησαν την υπόσχεσή τους, αλλά είχαν εντελώς μηδενικά αποτελέσματα στο φιλικό αλκοτέστ, που σημαίνει ότι ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές του Ι.Ο.ΑΣ. να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ πριν πιάσουν το τιμόνι. Επίσης σημαντικό ήταν ότι όσοι βρέθηκαν πάνω από το νόμιμο όριο υποσχέθηκαν ότι δεν θα οδηγήσουν οι ίδιοι αλλά κάποιος άλλος από την παρέα τους που δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της δράσης, οι συμμετέχοντες με ενδιαφέρον συνομίλησαν με τους ανθρώπους και τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και παρέλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τα θέματα του αλκοόλ και της οδικής ασφάλειας γενικότερα καθώς και αναμνηστικά δώρα.
Για μία ακόμη χρονιά, τα αποτελέσματα της εκδήλωσης είναι πραγματικά ελπιδοφόρα καθώς δείχνουν ότι οι νέοι υιοθετούν πιο υγιείς και υπεύθυνες συμπεριφορές στο τιμόνι, από ό,τι οι προηγούμενες γενιές, όπως το να μην πιούν εάν πρόκειται να οδηγήσουν ή να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους στην έξοδό τους για διασκέδαση, επιλέγοντας άλλους τρόπους μετακίνησης.
Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου η οποία παρέστη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δυναμική παρουσία των εθελοντών του Ινστιτούτου και την εποικοδομητική συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδος και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας.
 
Στη δράση έδωσαν το παρόν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κος Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων κος Γιάννης Νέζης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κος Νίκος Γεωργάτος και η Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κα Ρούλα Κεχρή, ενώ πολλοί φίλοι του Ινστιτούτου συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση όπως ο τ. Διοικητής της Τροχαίας Χαλκίδος κ. Χαράλαμπος Σφέτσας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Διονύσου, κ. Παναγής Λουκάτος.
Από το Ινστιτούτο Οδικής Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που μας στήριξαν τη δράση, τον επιχειρηματία κ. Άγγελο Μιχελή για τη φιλοξενία στο χώρο του Asteria Plage, τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν τόσο θετικά στη δράση μας και τις μικρές εθελόντριες Ερατώ και Ισαβέλλα για το πάθος που επιδεικνύουν για την Οδική Ασφάλεια.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της δράσης, που πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο, είχαν ληφθεί υπόψη όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι κανόνες ατομικής και συλλογικής υγιεινής για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion