Το Ι.Ο.ΑΣ. κοντά στους οδηγούς με εκστρατεία ενημέρωσης για ασφαλείς μετακινήσεις κατά τους θερινούς μήνες
Το Ι.Ο.ΑΣ.  κοντά στους οδηγούς με εκστρατεία ενημέρωσης για ασφαλείς μετακινήσεις κατά τους θερινούς μήνες
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) "Πάνος Μυλωνάς" είναι και αυτό το καλοκαίρι κοντά στους οδηγούς, για την ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους που έχει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη των τροχαίων συμβάντων.
Την καλοκαιρινή περίοδο, οι χρήστες των δρόμων είναι πιο "χαλαροί" και, κατά συνέπεια, πιο απρόσεκτοι. Η έκθεση στον ήλιο, η κούραση από τα μπάνια, η νυχτερινή διασκέδαση, η χρήση κινητού συχνά αποσπούν την προσοχή τους από το περιβάλλον. 
Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο πραγματοποιεί την καλοκαιρινή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για Έλληνες και ξένους οδηγούς που επισκέπτονται την Ελλάδα, με στόχο να είναι όλοι ασφαλείς και υγιείς μετακινούμενοι στο οδικό δίκτυο της χώρας μας. Αφίσες με τα μηνύματα έχουν αναρτηθεί, σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" και την Interbus, τόσο στο χώρο των αφίξεων όσο και στους χώρους στάθμευσης του Αεροδρομίου.
Παράλληλα, από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, νέα καμπάνια του Ινστιτούτου για την υπεύθυνη συμπεριφορά των οδηγών ακόμη και στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους με τίτλο: "Οδήγησε σωστά για να φτάσουν όλοι καλά", μεταδίδεται, με έγκριση του ΕΣΡ, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η πρωτοβουλία που αποτελεί συνεργασία του Ινστιτούτου με τους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους και τη Hellastron έχει να κάνει με τη χρήση ζώνης, παιδικού καθίσματος, τη μη χρήση κινητού και την υπερβολική και ακατάλληλη ταχύτητα που συχνά αποτελεί αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων.
Τέλος, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, μεταδίδονται και τα τηλεοπτικά μηνύματα του Ινστιτούτου, ομοίως με έγκριση του ΕΣΡ.
 
Το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" επισημαίνει την επικινδυνότητα που συνιστούν οι ανωτέρω παράγοντες και κατά την θερινή περίοδο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το περασμένο καλοκαίρι (2020), 171 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο και 161 τραυματίστηκαν βαριά. Ιδιαίτερα το μήνα Αύγουστο, οπότε και κορυφώνεται η καλοκαιρινή έξοδος των Ελλήνων αλλά και οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας, παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση θανάτων και σοβαρών τραυματισμών. Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, να οδηγούμε σωστά για να χαρούμε τις διακοπές μας και να φθάσουμε στον προορισμό μας όλοι ασφαλείς.

Ακούστε τα 4 ραδιoφωνικά μηνύματα της καμπάνιας "Οδήγησε σωστά για να φτάσουν όλοι καλά" spot1, spot2, spot3, spot4
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion