Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και την Πρόεδρό του, Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά
Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών  στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και την Πρόεδρό του, Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Πρόεδρό του, Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, βράβευσε η Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών με βραβείο Γ’ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, του έτους 2021, για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν με σκοπό την ευαισθητοποίηση πολιτών και αρμόδιων φορέων σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Η ανακοίνωση της τιμητικής διάκρισης πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας, Χρήστο Ζερεφό, στο πλαίσιο της Πανηγυρικής Συνεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών, η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική βράβευση από το ανώτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας.

Η δημιουργία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» πριν από 16 χρόνια και το μέχρι τώρα έργο του έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς και έχει διακριθεί από κορυφαίους Οργανισμούς στον κόσμο όπως ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (που έχει βραβεύσει το Ινστιτούτο με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη), τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), τo Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council), τη Σουηδική Κυβέρνηση και άλλους σπουδαίους Οργανισμούς.

Μέχρι σήμερα το Ινστιτούτο έχει εκπαιδεύσει 250.000 μαθητές όλων των βαθμίδων, 5.500 εκπαιδευτικούς, 47.000 Νέους Παραγωγικών Σχολών, Αξιωματικούς και Στελέχη Στρατιωτικών Μονάδων, 16.000 Στελέχη και εργαζομένους εταιρειών, 20.050 Προσκόπους, και 1.000 νέους παραβάτες του νόμου και τις οικογένειές τους. Έχει υλοποιήσει περισσότερες από 150 καμπάνιες ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης - με αποδέκτες 6.000.000 τουλάχιστον πολίτες για κρίσιμα ζητήματα της Οδικής Ασφάλειας - μέσω εγκεκριμένων από το ΕΣΡ τηλεοπτικών προβολών και ραδιοφωνικών μεταδόσεων των κοινωνικών μηνυμάτων που το Ινστιτούτο προωθεί συστηματικά σε όλη την επικράτεια. Με τους 3.500 εθελοντές και την υποστήριξη φορέων και Οργανισμών με κοινωνική ευαισθησία, το Ινστιτούτο υλοποιεί κάθε χρόνο εκατοντάδες ενέργειες με σημαντικό θετικό αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία.

Η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση:  «Ευχαριστούμε θερμά την Ακαδημία Αθηνών, το κορυφαίο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας, που με την εξαιρετική αυτή τιμητική διάκριση αναγνωρίζει την κοινωνική μας προσφορά και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε το έργο μας, πιστοί στο όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα, για έναν κόσμο καλύτερο, τον οποίο αξίζουμε και έχουμε ανάγκη.
Από τη θέση αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, με τους οποίους μοιραζόμαστε καθημερινά τον αγώνα για την προστασία της ζωής στους δρόμους, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου που αφιλοκερδώς συνεισφέρουν στο δύσκολο έργο μας. Θερμά να ευχαριστήσω επίσης τα Μέλη και τους υποστηρικτές μας, χωρίς τους οποίους δε θα είχαμε καταφέρει όσα έχουμε πετύχει στη διάρκεια των 16 χρόνων της συνεχούς δράσης του Ινστιτούτου. Τέλος, να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους εθελοντές μας και όλους όσοι πιστεύουν σε εμάς, οι οποίοι μας εμψυχώνουν στην προσπάθειά μας και μας ενδυναμώνουν το αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα απέναντι στη νέα γενιά, για την προαγωγή της ασφάλειας και του πολιτισμού στους δρόμους».
 
NEWSDESK
Στη Φινλανδία απονέμεται το Βραβείο Οδικής Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών για το 2024
20/Ιουν/2024
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion