Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στα Λουτρά Αιδηψού με πινακίδες STOP τελευταίας τεχνολογίας
Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στα Λουτρά Αιδηψού με πινακίδες STOP τελευταίας τεχνολογίας

Για να ενισχυθεί η Οδική Ασφάλεια στην περιοχή Θερμοποτάμου στα Λουτρά Αιδηψού τοποθετήθηκαν από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού πινακίδες STOP τελευταίας τεχνολογίας με ενσωματωμένα LEDs που λειτουργούν αυτόνομα με ηλιακό πάνελ.
Η εν λόγω ενέργεια αποτέλεσε πρωτοβουλία του προέδρου του SRF Michael Woodford οποίος σε επίσκεψή του στα Λουτρά Αιδηψού τον περασμένο Νοέμβριο διαπίστωσε την ανάγκη αναβάθμισης της σήμανσης που εγκυμονούσε κινδύνους για απώλεια ανθρώπινης ζωής στην περιοχή.
"Η Αιδηψός και γίνεται πιο ασφαλής" σχολίασαν πολλοί...

Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Κοντζιάς δήλωσε: «Μας εντυπωσίασε η επιμονή και η ταχύτητα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και του Safer Roads Foundation που με πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και σε σύντομο χρονικό διάστημα τοποθετήθηκαν 6 προειδοποιητικές πινακίδες STOP διαμέτρου 90 εκ. με φωτοβολταϊκά πάνελ και ενσωματωμένα LEDs στην οδό Θερμοποτάμου ενισχύοντας την ασφάλεια στην περιοχή».
 
Ο πρόεδρος και CEO του Ιδρύματος Safer Roads Foundation (SRF) του Ηνωμένου Βασιλείου, Michael Woodford δήλωσε:«H επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο όπου έγιναν οι παρεμβάσεις, στην οδό Θερμοποτάμου, προερχόταν από το γεγονός ότι η οδός έχει μεγάλο πλάτος, δίνοντας την λανθασμένη εντύπωση, σε όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή, ότι έχουν προτεραιότητα. Παραδόξως, έχουν προτεραιότητα, οι μικρότεροι πλαϊνοί δρόμοι και η απουσία σήμανσης, δεν προειδοποιούσε επαρκώς τους οδηγούς.
Οι οδηγοί διασχίζουν κάθετα την οδό Θερμοποτάμου από τους πλαϊνούς δρόμους με μεγάλες ταχύτητες και η αδυναμία ενός οδηγού ή μοτοσικλετιστή να παραχωρήσει προτεραιότητα θα μπορούσε πολύ εύκολα να οδηγήσει σε ένα θανατηφόρο δυστύχημα. Αυτό, για εμάς, στο  Safer Road Foundation (SRF), θα ήταν ασυγχώρητο και τραγικό. Για αυτό συνεργαζόμενοι με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη του Δημάρχου κ. Ιωάννη Κοντζιά και τους συνεργάτες και την χρηματοδότηση του SRF προχωρήσαμε στις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του κινδύνου.
Η Αιδηψός και το συγκεκριμένο σημείο, αποτελούν πλέον ένα σημείο αναφοράς «καλής πρακτικής», αναδεικνύοντας έτσι την αξία της κάθετης σηματοδότησης μεγάλου μεγέθους με ενσωματωμένα LEDs. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις όπου η χάραξη του δρόμου είναι παραπλανητική είναι απαραίτητο η προειδοποιητική σήμανση να είναι εμφανής και αποτελεσματική.  Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιών οι ζωές θα σωθούν, καθώς πλέον οι μη εξοικειωμένοι με την περιοχή οδηγοί επί της οδού Θερμοποτάμου, θα αναγνωρίζουν την ανάγκη να σταματήσουν, παραχωρώντας προτεραιότητα στις κάθετες οδούς, παρά την παραπλανητική γεωγραφία της οδού που δίνει την εσφαλμένη αίσθηση ότι έχουν προτεραιότητα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Κοντζιά και τον Γενικό Γραμματέα κ. Χριστόπουλο για τη συνεργασία και το κοινό μας όραμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Οι διαχειριστές του SRF τρέφουν ιδιαίτερο σεβασμό για το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με το οποίο το SRF συνεργάζεται στενά για περισσότερο από 12 χρόνια. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ιδρύθηκε και έχει στο τιμόνι μια εμπνευσμένη γυναίκα, την Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία έχασε το γιό της σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 22 χρόνων και η οποία με την πρωτοβουλία ίδρυσης του Ινστιτούτου θέλησε να αποτρέψει άλλους από το να υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο, που υπέφεραν εκείνη και η οικογένειά της.
To SRF και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» έχουν συνεργαστεί σε πολυάριθμα έργα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το έργο της Αιδηψού,  και είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό να βλέπουμε πως οι καλές πρακτικές μπορούν να αποτρέψουν θανάτους με τόσο ουσιαστικό τρόπο.
Ανυπομονούμε η συνεργασία μας αυτή να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο μέλλον.
»
 
Η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, παρούσα κατά την εγκατάσταση των πινακίδων ανέφερε: «Μας ενδυναμώνει και μας συγκίνησε η μεγάλη αποδοχή του κόσμου αμέσως με την τοποθέτηση των πινακίδων σήμανσης στη Θερμοποτάμου. Η ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας είναι πάντα προτεραιότητα και δέσμευσή μας και χαιρόμαστε να μπορούμε να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο σε συνεργασία με φορείς που ανταποκρίνονται και μοιράζονται μαζί μας το όραμα για ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα

Η τοποθέτηση έγινε με τη συνεργασία του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και του Safer Roads Foundation.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΝΤΕΟ
Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στα Λουτρά Αιδηψού με πινακίδες STOP τελευταίας τεχνολογίας
 
NEWSDESK
Στη Φινλανδία απονέμεται το Βραβείο Οδικής Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών για το 2024
20/Ιουν/2024
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion