«5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» - Π/θμια εκπαίδευση «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!»
«5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» - Π/θμια εκπαίδευση  «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!»

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν τον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
 
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθούν οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες.
 
Επιπλέον, επιμέρους στόχοι της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι:
 
  • Η       ενίσχυση      της       φαντασίας,      αυτενέργειας     και       πρωτοβουλίας      των μαθητών/μαθητριών για καλλιτεχνική έκφραση
  • H ανάπτυξη της πηγαίας δημιουργικότητάς τους
  • Η δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης μέσω πρωτότυπων ψηφιακών έργων
  • Η ενίσχυση της συνεργατικότητας και της ομαδικότητας
  • Η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, ο ψηφιακός γραμματισμός
 
Η πρόσφατη πανδημία COVID-19 αναμφίβολα στιγμάτισε την παγκόσμια κοινότητα και δυσχέρανε κατά πολύ την καθημερινότητά μας, στάθηκε όμως και ως ευκαιρία να ανακαλύψουμε τρόπους για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Ανάμεσα στις ανατροπές που επέφερε η πανδημία, ήταν και αυτή της ραγδαίας αύξησης παγκοσμίως των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ιδίως του ποδηλάτου. Η εξέλιξη αυτή που σχετίζεται άμεσα με τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων και της βιωσιμότητας των πόλεων εγείρει ερωτήματα σε σχέση με το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή την καλή συνήθεια και μετά την COVID-19 εποχή αλλά και να παραμείνουμε ασφαλείς ενώ ποδηλατούμε.
 
Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, να δημιουργήσουν σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες:
 
  1. Ταινία μέγιστης διάρκειας δέκα (10) λεπτών (ταινία μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ)
  2. Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ μέγιστης διάρκειας 45 δευτερολέπτων
  3. Εφαρμογή με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0 όπως Blog – ιστολόγιο, Wiki, νοητικούς χάρτες, σύννεφα λέξεων, χρονοδιαδρόμους, ιστοσελίδες κ.ά.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές /μαθήτριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της Ελλάδας (δημόσιας και ιδιωτικής Εκπαίδευσης) και υλοποιείται με την έγκριση του

Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι διαγωνιζόμενοι/διαγωνιζόμενες μπορούν να συμμετέχουν σε όποια Θεματική (μία κατηγορία) από τις παρακάτω επιθυμούν:
 

Α. Φορώ πάντα κράνος!

 
Β. Βλέπω, ακούω και φαίνομαι στο δρόμο!
 

Γ. Ποδηλατώ και προστατεύω το περιβάλλον! Δ. Ο ευγενικός ποδηλάτης!

Οι εκπαιδευτικοί που θα ασχοληθούν με το διαγωνισμό μπορούν να κατεβάσουν το επικοινωνιακό υλικό στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/drive/u/1/folders/1eG6mIHjKLpwGIVEMFpsfRcTqTZLgsjAW
 
 
Δείτε την έγκριση εδώ
Δείτε την προκήρυξη εδώ
Για τη φόρμα συμμετοχής στον διαγωνισμό δείτε εδώ
Για διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της προσωπικότητας  στο πλαίσιο των Διαγωνισμών του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ δείτε εδώ
Για τη Δήλωση γονέων ή κηδεμόνων έγκρισης συμμετοχής στο διαγωνισμό και παραχώρησης σχετικών αδειών, δείτε εδώ

Με την Υποστήριξη της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος - ΕΑΕΕ
 


 
NEWSDESK
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (CAA) συμμετείχαν στην Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς στην Κύπρο
27/Ιουν/2022
Πρότυπες πρακτικές που σώζουν ζωές, ενισχύοντας την Οδική Ασφάλεια
24/Ιουν/2022
Στη Λιθουανία απονέμεται το βραβείο Οδικής Ασφάλειας μετά από μείωση άνω του 50% των οδικών θανάτων σε μια δεκαετία
15/Ιουν/2022
Επίσημη επίσκεψη Οργανισμών της Δημοκρατίας της Κορέας στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς για θέματα Οδικής Ασφάλειας.
14/Ιουν/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion