Πρότυπες πρακτικές που σώζουν ζωές, ενισχύοντας την Οδική Ασφάλεια
Πρότυπες πρακτικές που σώζουν ζωές, ενισχύοντας την Οδική Ασφάλεια

Εκδήλωση με θέμα «Πρότυπες πρακτικές που σώζουν ζωές, ενισχύοντας την Οδική Ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στο Αμφιθέατρο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Χαλκίδα, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων και το διεθνή Ίδρυμα  «Safer Roads Foundation» (SRF) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση συγκεκριμένων παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν στον οδικό άξονα Ε-77 στον δρόμο Χαλκίδας-Ψαχνών σε τμήμα του οδικού δικτύου και ειδικότερα σε περιοχή όπου χρονίζει το θέμα των θανατηφόρων τροχαίων και πρόσφατα έχει παρατηρηθεί έξαρση αυτών. Συγκεκριμένα πιλοτικές εγκαταστάσεις ενισχυμένης και έξυπνης προειδοποιητικής σήμανσης σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου και διαβάσεις πεζών.

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Ιωάννης Ξιφαράς απεύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης οι:
  • Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός
  • Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα
  • Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων,  Γιώργος Ψαθάς
  • Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ, ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας
  • Πρόεδρος του Safer Roads Foundation (S.R.F.), Michael Woodford
Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά.

Ο Πρόεδρος του Safer Roads Foundation (S.R.F.), Michael Woodford, του οποίου η πρωτοβουλία και η χρηματοδότηση είχαν καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ και τις τοπικές Αρχές, έκανε μια στοχευμένη παρουσίαση σε έργα οδικής ασφαλείας ανά τον κόσμο συμπεριλαμβάνοντας τις πρόσφατες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Η Μαρία Νιωτάκη, Διευθύντρια και υπεύθυνη ποιότητας του Ινστιτούτου σε σύντομη παρουσίαση αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό έργο του Ινστιτούτου που πέραν των υποδομών συνεισφέρει σημαντικά στην καλλιέργεια παιδείας Οδικής Ασφάλειας και τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς.

Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, των Aξιωματούχων  και της προέδρου του Ινστιτούτου, στα σημεία παρέμβασης και συγκεκριμένα στη Λιανή Άμμο, μπροστά από τον Ιερό Ναό Ευβοέων Αγίων, που έχει κατασκευαστεί έξυπνη διάβαση με ειδική σήμανση και φώτα LED, καθώς και στο δρόμο Χαλκίδας-Ψαχνών, που έχουν τοποθετηθεί πινακίδες επισήμανσης επικίνδυνων σημείων, πεζοδιαβάσεων καθώς και ειδικά ραντάρ ταχύτητας (VMS).
Οι παριστάμενοι που επισκέφτηκαν τα κυρία σημεία των παρεμβάσεων στο τμήμα του οδικού δικτύου μήκους 4 χλμ., ενημερώθηκαν για την άμεση θετική απήχηση που ήδη παρατηρήθηκε με την τοποθέτηση της σήμανσης και των ραντάρ.

Σε συνέχεια της παραπάνω εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, εκδήλωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου στεγάζεται και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την ενημέρωση για το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης ταχύτητας από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Η εκδήλωση έγινε με την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου ΣΚΟΥΜΑ, του Προϊστάμενου στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α  Υποστράτηγου  Ελευθέριου ΓΚΑΡΙΛΑ, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγου Σπυρίδωνα ΣΚΛΑΒΟΥ, του Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχου κ. Αθανάσιου ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΥ, του προέδρου του SRF Michael Woodford, της προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κ. Μυλωνά και αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης η τελετή παράδοσης – παραλαβής συσκευής radar για τον έλεγχο της ταχύτητας που το ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς δώρισε προς το ΑΤ Διρφύων Μεσσαπίων, την οποία παρέλαβε ο Διοικητής του Τμήματος Γιώργος Αλεξίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Εκπαιδευτικό σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας για τους πρόσφυγες στη Μαλακάσα
27/Νοεμ/2022
Με εθελοντική Αιμοδοσία επέλεξε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», να τιμήσει την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων».
21/Νοεμ/2022
Αιμοδοσία για τους Τραυματίες από Τροχαία Συμβάντα (20/11) - «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων»
15/Νοεμ/2022
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία - Ομιλία Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ
12/Νοεμ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion