Συνέχεια δράσεων με τον Δήμο Πειραιά
Συνέχεια δράσεων με τον Δήμο Πειραιά

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει σε συνολικά 13 Λύκεια του Πειραιά τις δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο σε σχολεία της πόλης και ανοιχτούς χώρους, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά. Στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια  λειτούργησε στο  Σ.Ε.Φ., το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο οποίο τα  παιδιά σχολικής ηλικίας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την ορθή χρήση του ποδηλάτου  σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα από τους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».
Στις 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στο 3ο Λύκειο του Πειραιά παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Καρύδη, της Αντιδημάρχου Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κυρίας Ασπασίας Αλιγιζάκη, της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου κυρίας Αντωνίας Καρακατσάνη και της Διευθύντριας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κυρίας  Βασιλικής  Σωτηρίου. Σχετικά με την δράση:
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:
 
«Το πρόγραμμα ενημέρωσης για την  οδική ασφάλεια είναι μια σημαντική δράση του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πρόληψης που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες 13 Λυκείων της πόλης μας, με στόχο τη διαμόρφωση οδηγικής συνείδησης και σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.
 
Δυστυχώς,  η χώρα μας κατατάσσεται στις χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις οδικής ασφάλειας με ρεκόρ θανάτων και τραυματιών στην άσφαλτο. Αυτήν την κατάσταση προσπαθούμε να αντιστρέψουμε, έχοντας ως σταθερούς συνεργάτες το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που είναι εξειδικευμένο σε αυτόν τον τομέα και κάνει εξαιρετική δουλειά».
 
Η  Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη επεσήμανε :
 
«Οι δράσεις για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή συνεχίζονται και στόχος μας είναι μέσα από αυτά τα σεμινάρια να εφοδιάσουμε τα παιδιά με τη γνώση, έτσι ώστε να αποφεύγουν τον κίνδυνο στον δρόμο είτε ως  οδηγοί μηχανής και αυτοκινήτου είτε ακόμη ως συνεπιβάτες, προκειμένου να μπορούν να αυτοπροστατευτούν και να έχουμε λιγότερα ατυχήματα. Επενδύουμε στα νέα παιδιά, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο».
 
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης  Καρύδης σημείωσε: 
 
«Μας χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι τα παιδιά  έχουν «αγκαλιάσει» αυτού του είδους τις δράσεις που αναφέρονται στα θέματα οδικής ασφάλειας. Στόχος μας είναι μέσα από την ενημέρωση που τους παρέχουν οι ειδικοί από το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» να συνειδητοποιούν τους κινδύνους  που υπάρχουν στα θέματα της οδικής ασφάλειας και να έχουν καλύτερη οδηγική συμπεριφορά είτε σε αυτοκίνητο, είτε σε μηχανή είτε ακόμη και σε ποδήλατο. Με το πρόγραμμα αυτό ευελπιστούμε να έχουμε στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια μια καλύτερη και ασφαλέστερη συμπεριφορά στα θέματα οδικής ασφάλειας».
 
Ο υπεύθυνος της κινητής μονάδας του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» κ. Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης ανέφερε:
 
«Η συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά συνεχίζεται και τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να «περάσουμε» το μήνυμα της οδικής ασφάλειας στους μαθητές. Τα παιδιά είναι ανοιχτά στην πληροφορία γιατί καταλαβαίνουν ότι τους λέμε την αλήθεια. Τα προσεγγίζουμε με αγάπη, ομολογώντας πρώτα από όλα τα λάθη που εμείς έχουμε κάνει όσο ήμασταν νέοι».

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion