Εκπαιδευτικό σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας για τους πρόσφυγες στη Μαλακάσα
Εκπαιδευτικό σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας για τους πρόσφυγες στη Μαλακάσα

Είκοσι τρεις πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για την οδική ασφάλεια, το οποίο διοργανώθηκε στις 22 Νοεμβρίου στη Μαλακάσα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την Catholic Relief Services (CRS) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες, από 23 έως 66 ετών, εξοικειώθηκαν με τις βασικές έννοιες, τις ορθές πρακτικές και τους κανόνες οδικής ασφάλειας, τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς. Συμμετείχαν επίσης σε δραστηριότητες προσομοίωσης, οι οποίες τους επέτρεψαν να δοκιμάσουν και να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις που απέκτησαν.

Το παρών έδωσαν στο σεμινάριο η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σοφία Βούλτεψη, η Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κα Maria Clara Martin, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η Υπεύθυνη Προγραμμάτων Ένταξης της CRS, κα Ισαβέλλα Καλογιάννη, και ο Διοικητής της Δομής της Μαλακάσας, κ. Χαράλαμπος Χρήστου.

Η Υφυπουργός κα Βούλτεψη σημείωσε: «Υποστηρίζουμε και αυτή τη σημαντική ενταξιακή πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας. Σκοπός όλων μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία των προσφύγων, και η δυνατότητα να οδηγούν ανοίγει δρόμους προς την ελευθερία των μετακινήσεων και συμβάλλει σημαντικά στην επαγγελματική ένταξη. Είναι σημαντικό ότι η δράση αυτή τη φορά έγινε σε δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ευχαριστούμε για την βοήθεια τον Διοικητή κ. Χάρη Χρήστου.»

Από την πλευρά της, η Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα Maria Clara Martin ευχαρίστησε το Υπουργείο για την υποστήριξη στη διοργάνωση του σεμιναρίου στη Μαλακάσα και συνεχάρη τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο για τον ενθουσιασμό, τη δέσμευση και την ενεργό συμμετοχή τους. «Η οδική ασφάλεια είναι πρωτίστως ένα θέμα ατομικής ασφάλειας που απασχολεί τόσο τους διαμένοντες στη δομή όσο και την τοπική κοινωνία. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους όσοι παρακολούθησαν το σημερινό σεμινάριο να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν για την προσωπική τους ασφάλεια στον δρόμο αλλά και να επιδιώξουν να τις συνδέσουν με ευκαιρίες απασχόλησης», τόνισε.

Η 25χρονη Kosar από το Αφγανιστάν δήλωσε ότι η εκπαίδευση που παρακολούθησε ήταν πολύ χρήσιμη για την υιοθέτηση ασφαλέστερης συμπεριφοράς κατά τη χρήση του οδικού δικτύου, προσθέτοντας: «Συγκινήθηκα πολύ από την προσωπική ιστορία της κυρίας Μυλωνά… Παρά την τραγική απώλεια του παιδιού της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, δεν το έβαλε κάτω, αλλά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα οδικής ασφάλειας. Αυτό το σεμινάριο είναι σημαντικό γιατί έχει ως στόχο να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.»

Το σεμινάριο οδικής ασφάλειας αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος ένταξης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα για την υποστήριξη της ομαλής ένταξης των προσφύγων στην ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη. Ο γενικός στόχος, πέρα από την ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας, είναι να συνδεθούν τελικά οι συμμετέχοντες με θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές τους, μέσω του Κέντρου Ένταξης ADAMA.

Αναδημοσίευση από:unhcr.org (https://www.unhcr.org/gr/29787-ekpaideutiko-seminario-odigikis-symperiforas.html )

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Τo Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά τροχαία δυστυχήματα στη χώρα
27/Νοεμ/2023
Με εθελοντική Αιμοδοσία επέλεξε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», να τιμήσει την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων».
24/Νοεμ/2023
SEVENTH SUSTAINABILITY SUMMIT «ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»
23/Νοεμ/2023
ΒΡΑΒΕΙΑ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
15/Νοεμ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion