Διμερής συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας για την Οδική Ασφάλεια
 Διμερής συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας για την Οδική Ασφάλεια
Διμερής συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας για την Οδική Ασφάλεια
Μνημόνιο συνεργασίας Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς και Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Οδικών Μεταφορών της Αλβανίας
 
 
Με τίτλο “Together For Road Safety” εγκαινιάστηκε με επισημότητα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, στα Τίρανα, η Διμερής συνεργασία Ελλάδας - Αλβανίας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Η συνάντηση και η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στην Αλβανία υλοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Αλβανικής Κυβέρνησης μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα.
 
Σκοπός της διμερούς συνάντησης ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, καθώς και η παρουσίαση της στρατηγικής των δύο χωρών σε θέματα οδικής ασφάλειας και επιμόρφωσης των πολιτών.
 
Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κυρία Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά, ως Μέλος της ελληνικής αποστολής στην Αλβανία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, παρουσίασε τις δράσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, καλές πρακτικές και το ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα και διεθνώς. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου και ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης.
 
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κατά την εισήγησή του, παρουσίασε τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους τομείς της Οδικής Ασφάλειας, της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και των κανόνων κυκλοφορίας των Ιστορικών Οχημάτων, με δεδομένο ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Ιδιαίτερη έμφαση κατά την παρουσίαση δόθηκε στους βασικούς άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας για τη δεκαετία 2021-2030, το οποίο εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύει.
Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο και τις δράσεις του Ινστιτούτου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η κυρία Μυλωνά βάζει τις δική της πινελιά και το Ινστιτούτο κάνει πράξη όσα εμείς νομοθετούμε”.
Στη διμερή συνάντηση από αλβανικής πλευράς, συμμετείχε ο Υφυπουργός Υποδομών και Ενέργειας, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Hantin Bonati, ο Γενικός Διευθυντής Οδικών Μεταφορών της Αλβανίας κ. Blendi Gonxhja, και η Αντιδήμαρχος Τιράνων κα. Keti Luarasi, επικεφαλής κυβερνητικών φορέων, ινστιτούτα μεταφορών και εκπρόσωποι κλάδου των μεταφορών στην Αλβανία οι οποίοι παρίσταντο.
 
H συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Οδικών Μεταφορών της Αλβανίας, με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων, και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών για την Οδική Ασφάλεια. Η συνάντησή και η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί το πρώτο βήμα για την έναρξη της συνεργασίας η βάση της οποίας είχε τεθεί λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας με επαφές μεταξύ της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα και του Ινστιτούτου.
 
Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κυρία Δανέλλη – Μυλωνά δήλωσε σχετικά:  «Η συνεργασία σε θέματα Οδικής Ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε με τη Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Οδικών Μεταφορών της Αλβανίας, είναι πολύ σημαντικά βήματα στο αγώνα που καταβάλλουμε καθημερινά για την προστασία της ζωής στους δρόμους. Είμαι πεπεισμένη πως η πρωτοβουλία αυτή, θα δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ενίσχυσης της Οδικής Ασφάλειας στο Βαλκανικό χώρο με κοινές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα συμβάλλουν τη μείωση των θανάτων και τραυματισμών σε τροχαίες συγκρούσεις που πλήττουν τις δύο γείτονες χώρες.»
 
Ο Αλβανός Υφυπουργός Υποδομών και Ενέργειας, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Hantin Bonati, ευχαρίστησε την ελληνική αντιπροσωπεία για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της για συνεργασία στο κρίσιμο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας.
Ιδιαίτερα καίρια για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας υπήρξε η συμβολή της ελληνικής πρεσβείας στην Αλβανία και προσωπικά της πρέσβεως κας Κωνσταντίνας Καμίτση.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion