Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» από το Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» για Εκπαιδευτικούς.
Με Επιτυχία Πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο  «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» από το Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» για Εκπαιδευτικούς.
 
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωινό του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Ε.) Πειραιά. Το Σεμινάριο αποτελεί πολλαπλασιαστική δράση του Ευρωπαϊκού Έργου ERASMUS+ «MOVING STARS: Moving Safely to All Roads» – «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ» που συντονίζει το Ινστιτούτο σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Πολωνία και Τουρκία καθώς και σε όλη την Ευρώπη μέσω ενός πιλοτικού δικτύου 100 Σχολείων. Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να συνδυάσει την Εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια με το παιχνίδι και την κίνηση, δημιουργώντας εκπαιδευτικό υλικό (Οδηγός Εκπαιδευτικού, παιχνίδια, επιτραπέζια, κιναισθητικά videogames, τάπητες αισθητηριακών διαδρομών κ.α.) και εκπαιδεύοντας ένα σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία και τις εφαρμογές του προγράμματος.
Η εκδήλωση άνοιξε με βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κυρίας Ζέττας Μακρή, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του Ινστιτούτου το οποίο κατά την τελευταία δεκαετία έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 280.000 μαθητές και 5.500 εκπαιδευτικούς:
«Είναι ευχής έργον ότι οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται καθημερινά, οι ωφέλειες πολλαπλασιάζονται και επιστρέφουν στο κοινωνικό σύνολο με την πρόληψη των ατυχημάτων και τις ζωές που σώζονται… Για τη σωστή εκπαίδευση των μαθητών όμως είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικοί μας να γνωρίζουν τις βέλτιστες πρακτικές και παιδαγωγικές μεθόδους για την καλύτερη διδασκαλία του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής στην τάξη. Συναισθανόμαστε την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα αυτής της συνένωσης δυνάμεων που στοχεύει στην ενεργοποίηση των μαθητών στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης τους, συνεργαζόμαστε για την καλλιέργεια μιας νέας Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας σε όλους τους πολίτες κι αισθάνομαι τον κοινό σκοπό μας εξαιρετικά σημαντικό και προσπαθώ να συνεισφέρω με όποιον τρόπο μπορώ.»
Οι Δάσκαλοι και οι Νηπιαγωγοί που παρακολούθησαν την επιμόρφωση είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κυκλικά βιωματικά εργαστήρια όπου εκπαιδεύτηκαν στα παιχνίδια, το εκπαιδευτικό υλικό και τις ψηφιακές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου Moving STARS. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και βίντεο από την εφαρμογή του προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Πιλοτικό Δίκτυο Σχολείων, όπως το 91ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και το Ισπανικό σχολείο Escola Sant Josep, βασικό συντονιστή του δικτύου για την Ισπανία. Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν την επιμόρφωσή τους με τη μοναδική εμπειρία των προσομοιωτών Οδικής Ασφάλειας της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες.
Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, απευθυνόμενη  προς τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε στο σημαντικό τους ρόλο να διδάξουν τις βασικές αρχές Οδικής Ασφάλειας από νωρίς στους μαθητές αλλά και στην ιδιότητά τους ως «πολλαπλασιαστές» του έργου του Ινστιτούτου:
«Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σήμερα και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε. Μετά από τις επισκέψεις μας, που πραγματοποιούνται καθημερινά στα σχολεία όλης της χώρας, θέλουμε η Κυκλοφοριακή Αγωγή να συνεχίζεται στην τάξη καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντική και η ενημέρωσή σας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η παροχή σύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού και εργαλείων προκειμένου να συνεχίζουμε μαζί με όραμα έναν κόσμο καλύτερο χωρίς θανάτους και τραυματισμούς σε τροχαία συμβάντα».
Οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙ.Π.Ε. Πειραιά, κυρία Μαρία Καμπέρη και Κύριος Γιώργος Βούλγαρης στο τέλος της εκδήλωσης αναφέρθηκαν στην απήχηση του Σεμιναρίου στους Εκπαιδευτικούς:
«Η οργάνωση υπήρξε άψογη και η πολυπληθής ομάδα των συνεργατών του Ινστιτούτου έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, με επαγγελματισμό και συνέπεια, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί μας να αποχωρήσουν έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από πλευράς περιεχομένου της επιμόρφωσης, όσο και από πλευράς αρτιότητας της διοργάνωσης. Σας ευχαριστούμε θερμά!»
Την ικανοποίηση και ευχαρίστησή του εξέφρασε και ο Διευθυντής του φιλόξενου 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, Κύριος Σταύρος Κώστογλου, ο οποίος συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες. 
Εάν είστε εκπαιδευτικοί εγγραφείτε σήμερα στο πιλοτικό δίκτυο σχολείων του έργου MOVING STARS εδώ και ανακαλύψτε το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα προκειμένου να το εφαρμόσετε κι εσείς στην τάξη σας! Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.movingstars.eu (καθώς και για τυχόν ερωτήσεις να απευθυνθείτε στο  email  movingstars@ioas.gr). Το πρόγραμμα έχει ήδη λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από το τρέχον σχολικό έτος (Αρ. Πρωτ.: Φ.2.1/ΜΓ/64571/111472/Δ7) και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. http://edu-gate.minedu.gov.gr/
 
Το σχέδιο «MOVING STARS: Moving Safely to All Roads» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος ERASMUS+, με αριθμό KA2 2020-1-EL01-KA201-079171 (Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών - ΙΚΥ).
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion