«Διασκεδάζω με ασφάλεια» στο Καρναβάλι – Συνέντευξη Τύπου στην Π.Ε. Αχαΐας
«Διασκεδάζω με ασφάλεια» στο Καρναβάλι – Συνέντευξη Τύπου στην Π.Ε. Αχαΐας
Διασκέδαση με ασφάλεια τις ημέρες της Καρναβαλικής περιόδου ήταν το μήνυμα που εστάλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν η πρόεδρος του ΔΣ Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και ο υπεύθυνος σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, Δημήτρης Χαλιώτης με τους οποίους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων και λοιπών περιστατικών υγείας την περίοδο του καρναβαλιού.

Ειδικότερα, στις 18/2/23, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30 θα διεξαχθεί ημερίδα στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με θέμα την Ασφαλή διεξαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ ταυτόχρονα η Περιφέρεια ενίσχυσε με ιατροφαρμακευτικό υλικό τον κινητό σταθμό Πρώτων Βοηθειών που στελεχώνει ο Ερυθρός Σταυρός. Επίσης, σε συνεργασία τόσο με το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» όσο και με τον ΕΕΣ δημιουργήθηκαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ με μήνυμα «Διασκεδάζω με ασφάλεια».

 «Μετράμε πλέον αντίστροφα για την κορύφωση του καρναβαλιού μας, του καρναβαλιού της Ελλάδας, μετά από τρία χρόνια αναβολής των εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, και πρέπει όλοι να  συμμετάσχουμε στη μεγάλη γιορτή αυτή της πόλης, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα αισιοδοξίας, ζωντάνιας και χαράς προς όλους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Μπονάνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την κ. Δανέλλη-Μυλωνά και τον κ. Χαλιώτη πρόσθεσε :«Ναι στη διασκέδαση λοιπόν, αλλά χωρίς αλκοόλ και με ασφάλεια. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και κάνω έκκληση σε όλους. Να διασκεδάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε , αλλά να επιστρέψουμε στο τέλος της ημέρας ή στην αρχή της επόμενης όλοι στο σπίτι μας ασφαλείς και υγιείς. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι το μήνυμα του φετινού καρναβαλιού!!»

Από την πλευρά της η κ. Δανέλλη-Μυλωνά αναφέρθηκε στα θλιβερά στοιχεία που κατατάσσουν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα νέους ανθρώπους εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα το 43% των νέων ηλικίας 18-30 ετών που έχασαν τη ζωή τους στην περίοδο 2017-2018 είχαν άνω του νόμιμου ορίου αλκοολαιμίας. «Ζούμε για τέτοιες στιγμές! Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!» είναι το μήνυμα της καμπάνιας του Ινστιτούτου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Ο υπεύθυνος του ΕΕΣ Πάτρας κ. Χαλιώτης δήλωσε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και φέτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που θα χρειαστούν βοήθεια, με περισσότερους από 200 εθελοντές και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνονται δράσεις για την αποφυγή των συνεπειών από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ουσιών. «Φέτος σε συνεργασία με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εστιάζουμε στην πρόληψη που θεωρούμε πολύ σημαντική. Όλοι ας διασκεδάσουν φέτος με ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Χαλιώτης.

Επικοινωνιακό υλικό  Video spot  | Ραδιοφωνικό spot  | Αφίσα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΝΤΕΟ
 
NEWSDESK
16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (20-26 Μαρτίου 2023)
17/Μαρ/2023
ETSC: 5 τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη (και η χώρα μας) μπορεί να αντιμετωπίσει τους θανάτους από τροχαία συμβάντα
23/Φεβ/2023
Τριήμερες δράσεις ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για μαθητές της Βόρειας Εύβοιας
23/Φεβ/2023
Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε μαθητές Λυκείου της Χαλκίδας
20/Φεβ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion