Διεξαγωγή της 7ης τελετής απονομής Υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά - Πανεπιστήμιο Πατρών
Διεξαγωγή της 7ης τελετής απονομής Υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά - Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/3, η διεξαγωγή της 7ης τελετής απονομής Υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά.
Η απονομή έλαβε χώρα πριν την ορκωμοσία των αποφοίτων, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η απονομή υποτροφίας, υλοποιείται με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και φέτος δόθηκε στον πρωτεύσαντα φοιτητή του 4ου έτους του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών κ. Παύλο Βάρσο.
Η τελετή έγινε με την παρουσία της προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" και στελεχών του Ινστιτούτου. Χαιρετισμό εκτός από την κ. Μυλωνά απεύθυναν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Xρήστος Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Επικεφαλής Οδικής Ασφάλειας και Διεθνούς Συνηγορίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Luca Pascotto, ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας πολυτεχνικής σχολής Πατρών, καθηγητής Ευστράτιος Γαλόπουλος και ο Αναπληρωτής πρόεδρος τμήματος μηχανικών και Αεροναυπηγών μηχανικών Γεώργιος Λαμπέας.
 
H Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κα. Βασιλική Μυλωνά Δανέλλη δήλώσε:
Φανερά συγκινημένη λόγω της πολύ σημαντικής ημέρας, ευχαρίστησε τον κ. Πρύτανη για αυτήν την υποτροφία και δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα είναι μία μέρα τιμής και μεγάλης συγκίνησης. Την ώρα που ανέβηκε ο Πρύτανης σε αυτό εδώ το βήμα, 12:10, 22 Mαρτίου 2004 ήταν η ώρα που ο γιος μου, ο Πάνος έχασε την ζωή του. Ευχαριστώ τον κ. Πρύτανη για την άμεση ανταπόκριση να αναβιώσουμε την ημέρα της υποτροφίας δίνοντας ζωή και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους όπως ο Πάνος που θα βραβεύσουμε σήμερα γιατί οι νέοι είναι η ελπίδα και το μέλλον μας. Η 15η Πανελλαδική εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας είναι αφιερωμένη στους νέους, γεγονός που ορίστηκε με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι δράσεις αυτήν τη σημαντική εβδομάδα είχαν επίκεντρο τη συνέντευξη τύπου στην οποία παρεβρέθηκαν ο  Υπουργός  Υποδομών και  Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, η ευρωβουλευτής κα. "Ελενα Κουντουρά, ο  Eπικεφαλής Οδικής Ασφάλειας Διεθνούς Συνηγορίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Lucca Pascotto
και πλήθος προσωπικοτήτων.
Οι νέοι είναι αυτοί που κυρίως είναι πιο ευάλωτοι και χρησιμοποιούν το κινητό τους περισσότερο αλλά και πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από τα τροχαία συμβάντα.
Η Ελλάδα, η Σερβία και η Φιλανδία έχουν τη μεγαλύτερη χρήση σε κινητά κατά την ώρα οδήγησης. Αναγνωρίζουν το βαθμό επικινδυνότητας αλλά εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Drive in the Moment που έχει δημιουργηθεί από το Πανεπιστήμιο του Quisland σε συνεργασία με τον Αυστραλιανό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου (AAA) οι οποίοι  έδωσαν στο Ινστιτούτο  τα δικαιώματα να χρησιμοποιήσει αυτή την πλατφόρμα για να την προωθήσει στα ελληνικά σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο πρώτος χώρος που παρουσιάστηκε πρακτικά η  εφαρμογή είναι το πανεπιστήμιο της Πάτρας και όπως πρότεινε ο Πρύτανης, έχοντας την εξαιρετική συνεργασία του κ. Μπούκλη, θα φιλοξενηθεί στο πάρκο της Ειρήνης όπου φοιτητές  προσήλθαν για να δοκιμάσουν την εφαρμογή.»
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η πρόεδρος έδωσε συγχαρητήρια στον Πρύτανη και τους συνεργάτες του για την εξαιρετική δουλειά και εικόνα του Πανεπιστημίου Πατρών.
«Αυτός ο άδικος χαμός ας πούμε ότι δεν πήγε και τόσο χαμένος όταν μπορούνε να σωθούνε τόσες άλλες ψυχές. Σας χρειαζόμαστε κοντά μας για να παίρνουμε δύναμη και να συνεχίζουμε.»
 
Ακολουθούν οι δηλώσεις των επίσημων προσκεκλημένων της συγκινητικής τελετής της απονομής Υποτροφίας:

-Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Καθηγητής Xρήστος Μπούρας 
Ευχαρίστησε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την υποτροφία που τιμά το Πανεπιστήμιο των Πατρών.
Δήλωσε σχετικά: ‘’Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η βράβευση για πολλά έτη, έχοντας ως στόχο να τιμούμε την μνήμη του Πάνου και να βραβεύουμε τους φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, ελπίζοντας  μια καλύτερη ζωή για όλους μας.’’
 
-Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: κος Xαραλάμπος Μπoνάνος
Μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριου Φαρμάκη.
Δήλωσε σχετικά: "Τα συναισθήματα όλων είναι ανάμεικτα, γνωρίζοντας πως η ημέρα απονομής της υποτροφίας έχασε τη ζωή του στο δρόμο ο Πάνος, ένας νέος άνθρωπος.
Ο λόγος της Περιφέρειας, ο δημόσιος λόγος, είναι λόγος ευγνωμοσύνης και τιμής προς την κυρία Μυλωνά. Αυτό που της έτυχε είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε ένα γονιό, όμως κατάφερε να  μετατρέψει τον πόνο και το πλήγμα, σε αφορμή για κοινωνική προσφορά. Εκφράζουμε τη δημόσια ευγνωμοσύνη μας και τιμή μας. Η Περιφερειακή Αρχή είναι δίπλα σας με την υπογραφή μας στο μνημόνιο που έχουμε με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για συνεργασίες και δράσεις που θα προωθούν την ασφάλεια όλων των πολιτών της  Αχαΐας.’’
Τόνισε επίσης την μεγάλη αγάπη που είχε ο Πάνος για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
Επίσης αναγνώρισε την υφέρπουσα βασίζουσα νοοτροπία που επικρατεί στους δρόμους και επισήμανε πως στόχος είναι να αντιστραφούν τα αρνητικά δεδομένα στα τροχαία ατυχήματα.
 
-Αναπληρωτής Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών: Καθηγητητής Ευστράτιος Γαλόπουλος.
Ευχαρίστησε την κα. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά για το  σημαντικό έργο της αλλά και το τραγικό γεγονός που συνέβη με την απώλεια του γιου της Πάνου Μυλωνά στις 22 Μαρτίου 2004.
Δήλωσε σχετικά:
‘’Η συνεργασία επιστήμης, τεχνολογίας και ανθρωπιάς καθότι στη βάση της είναι η παιδεία και η πολιτεία περιλαμβάνει πολύ μεγάλο μέρος τέτοιων δράσεων και το βραβείο που απονέμεται, δίνει την ευκαιρία πραγματικά σε παιδιά που έχουνε ένα στόχο, να καλυτερεύσει η ζωή και η κοινωνία με το έργο που επιτελείτε.’’
 
-Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών και Αεροναυπηγών Μηχανικών: Καθηγητής Γεώργιος Λαμπέας.
‘’H οδική ασφάλεια είναι σημαντική για την κοινωνία, και εμείς ως μηχανικοί εργαζόμαστε για αυτό με σκοπό την βελτίωση των δρόμων των συγκοινωνιών αλλά και των οχημάτων, αναγνωρίζοντας ότι έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα μέσω εντατικής δουλειάς από πλευράς μας, αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετό αν δεν υπάρχει συνείδηση στους πολίτες είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί. Το Ινστιτούτο σε αυτό το σημείο έχει διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην αφύπνιση της κοινωνίας και στη δημιουργία συνείδησης στο θέμα της οδικής ασφάλειας.’’
 
Eπικεφαλής Οδικής Ασφάλειας Διεθνούς Συνηγορίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Lucca Pascotto:
Aπευθυνόμενος προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε σχετικά:
‘’Είναι ένα σπουδαίο μέρος γιατί εδώ ανοικοδομείται το μέλλον της Ελλάδας.
Σε αυτό το Πανεπιστήμιο εκκολάπτονται οι μελλοντικοί ηγέτες του τόπου. Αποτελεί  μεγάλη ευθύνη η δημιουργία κουλτούρας οδικής ασφάλειας όπως αναφέρθηκε και στις προηγούμενες παρεμβάσεις. Η ασφάλεια δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την μηχανολογία αλλά και με τον τρόπο που οικοδομείται μία πόλη, κατασκευάζεται ένα όχημα και γενικότερα τον τρόπο που εξελίσσουμε την τεχνολογία. Για αυτό το λόγο μας αφορά όλους και όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε, δημιουργώντας ασφαλέστερους δρόμους για το μέλλον, και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι σαν εσάς με ταλέντο, αν ενσωματώσετε την ασφάλεια με το γνωστικό σας αντικείμενο και στην ακαδημαϊκή σας καριέρα. Είστε πολύ τυχεροί στην Ελλάδα που έχετε ανθρώπους με όραμα που υποστηρίζουν την οδική ασφάλεια, έχοντας την τιμή να υποστηρίξουμε το πιο πρόσφατο έργο, το οποίο θα παρουσιάσει στην Ελλάδα η κα. Μυλωνά.
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς, ειδικά οι νεότεροι, έχετε μπει στον πειρασμό να χρησιμοποιείτε το κινητό την ώρα που οδηγείτε για να δείτε ένα μήνυμα ή τις οδηγίες του GPS , γεγονός που είναι πολύ επικίνδυνο. Αυτό που έχουμε δημιουργήσει είναι μία διαδικασία αυτοαξιολόγησης, μέσω μίας ψηφιακής εφαρμογής η οποία θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους κινδύνους και  να απαντήσετε για κάθε ένα ξεχωριστά. Η μόνη μου συμβουλή και ελπίδα για το παρόν είναι να γίνετε πρεσβευτές αυτής της εφαρμογής στους συνομήλικους σας. Δεν θα σας κοστίσει τίποτα, ενώ είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, στο δωμάτιο σας, το βράδυ. Ακολουθήστε τα βήματα της εφαρμογής και δείτε πως αν την μοιραστείτε μπορεί να βελτιωθεί η ασφάλεια."
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Νέο Αρχείο
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion