Ενημερωτική Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ.
Ενημερωτική Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας από το Ι.Ο.ΑΣ.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς", ως Οργανισμός-Εθνικός Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας (ΕΧΟΑ) στην Ελλάδα, διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα για το έργο των Μελών της στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Λεωφόρος Μεσογείων 156, Χολαργός), ώρα 11:00-14:00.
 
Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της Κοινωνίας των Πολιτών για την Οδική Ασφάλεια (https://road-safety-charter.ec.europa.eu/) και αριθμεί περισσότερα από 4.000 Μέλη σε όλη την Ευρώπη. Σκοπός της είναι η προώθηση μηνυμάτων, η εφαρμογή και ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών Οδικής Ασφάλειας αλλά και η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας από πλευράς των Οργανισμών-Μελών της, προς την επίτευξη του στόχου που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μείωση κατά 50% των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους έως το 2030. Για να επιβραβεύσει τη δέσμευση και τη δράση των Μελών της Χάρτας και να δώσει στις πρωτοβουλίες τους διεθνή αναγνώριση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει κάθε χρόνο τα Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η φετινή βράβευση θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, ενώ οι συμμετοχές είναι ανοικτές για κάθε ενδιαφερόμενο.
 
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Χάρτας στο ελληνικό κοινό, η ενημέρωση και η ανάδειξη καλών πρακτικών Οδικής Ασφάλειας από τα Μέλη της σε όλη την Ευρώπη. Οι καλές πρακτικές που θα παρουσιαστούν αφορούν τις θεματικές των φετινών Βραβείων Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια που διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν σε πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των πόλεων, τη χρήση δεδομένων για την προώθηση της οδικής ασφάλειας, την ικανότητα οδήγησης (fitness to drive), την ασφάλεια ατόμων με μειωμένη κινητικότητα κ.α.
 
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν o  Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Κύριος Ιωάννης Ξιφαράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής Κύριος Γιώργος Πατούλης, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στην Ελλάδα, Κυρία Νιόβη Ρίγκου και άλλοι ξεχωριστοί προσκεκλημένοι εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών και Εθνικών φορέων.
 
Δηλώστε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/DH7wHMeH5Hw5w7cy9

Την ατζέντα της Ημερίδας μπορείτε να βρείτε
εδώ.
 
 
 
NEWSDESK
Κοιτάζοντας το Μέλλον στη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα
19/Μαϊου/2023
Δράσεις και Πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας
18/Μαϊου/2023
Τα κόμματα μιλάνε για την Οδική Ασφάλεια - “WALK THE TALK” - Μια νέα πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» εν όψει των εκλογών
15/Μαϊου/2023
Καλές Πρακτικές και Βραβευμένα Έργα Οδικής Ασφάλεια - Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας
12/Μαϊου/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion