Κοιτάζοντας το Μέλλον στη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα
Κοιτάζοντας το Μέλλον στη Βιώσιμη και Ασφαλή Κινητικότητα

Την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Μαΐου, ειδικοί στην εκπαίδευση και την οδική ασφάλεια από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ουγγαρία συναντήθηκαν στην Αθήνα για την εναρκτήρια συνάντηση του καινοτόμου έργου Erasmus+, «Safe Future in Mobility: Staying Active and Safe for Our Future».
 
Με την ευκαιρία της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (https://www.who.int/campaigns/un-global-road-safety-week/2023), οι εταίροι του SAFE FUTURE επέλεξαν αυτή τη σημαντική στιγμή για να ξεκινήσουν τις συλλογικές τους προσπάθειες για την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης κινητικότητας. Οι εταίροι προγραμμάτισαν μια πολυαναμενόμενη διήμερη δια ζώσης συνάντηση στην Ελλάδα, η οποία σηματοδότησε την αρχή του συλλογικού τους ταξιδιού προς ένα ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο μέλλον. Η πολυαναμενόμενη συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνδεθούν προσωπικά, να ανταλλάξουν ιδέες και να πυροδοτήσουν το κοινό τους πάθος για την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης κινητικότητας. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη ενθουσιασμό και αισιοδοξία έχοντας ως κοινή δέσμευση  τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, των δασκάλων και των κοινοτήτων.
 
Στη συνάντηση παρουσιάστηκε μια καινοτόμα πλατφόρμα για τους εκπροσώπους αξιόλογων Οργανισμών απ’ όλη την Ευρώπη για να συνδιαλλαχτούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες, ιδέες και τεχνογνωσία. Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να τεθούν τα θεμέλια για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων, καινοτόμων πρακτικών και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχολικού δικτύου που θα ηγηθεί των στόχων του έργου.
 
Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε γόνιμες συζητήσεις και συνεδρίες στρατηγικού σχεδιασμού, εστιάζοντας στους βασικούς τομείς της οδικής ασφάλειας, της κυκλοφοριακής αγωγής και της βιώσιμης κινητικότητας. Οι εταίροι μοιράστηκαν τις εμπειρίες, τις βέλτιστες πρακτικές και τα οράματά τους για την ενδυνάμωση της εκπαίδευσης και την προώθηση της ασφαλούς κινητικότητας μεταξύ των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Το έργο SAFE FUTURE είναι μια φιλόδοξη συλλογική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται από οκτώ οργανισμούς από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ουγγαρία, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, το σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής από την Ελλάδα, το «Fundacion Bancaria Ibercaja» (συντονιστής), την Ισπανική Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών (C.E.C.E.) και την ψηφιακή εταιρεία IMASCONO από την Ισπανία, του Δήμου Άλμπα από την Ιταλία και της ΜΚΟ «Generation Z Foundation» από την Ουγγαρία.
 
Με την προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ αυτών των οργανισμών, το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου ισχυρών συνεργασιών αφιερωμένων στην προώθηση της οδικής ασφάλειας, της κυκλοφοριακής εκπαίδευσης και της βιώσιμης κινητικότητας. Μέσω της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών και της ανταλλαγής πόρων, το έργο επιδιώκει να δημιουργήσει θετική νοοτροπία και αλλαγή συμπεριφοράς στη νεότερη γενιά, οδηγώντας τελικά σε ασφαλέστερες και πιο βιώσιμες πρακτικές κινητικότητας.
 
Εναρμονισμένο με το πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ για την οδική ασφάλεια και τις αξίες της ΕΕ, το έργο SAFE FUTURE φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση της οδικής ασφάλειας και στη βελτίωση των εκπαιδευτικών συστημάτων. Επιδιώκει να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις κοινότητες ενισχύοντας τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, βελτιώνοντας τις ικανότητες των εκπαιδευτικών και προωθώντας μια κουλτούρα ασφάλειας, βιωσιμότητας και ενσωμάτωσης.
 
Καθώς το έργο προχωρά, θα κοινοποιούνται ενημερώσεις και περαιτέρω πρωτοβουλίες. Μείνετε συντονισμένοι και ελάτε μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς ένα ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο μέλλον στην κινητικότητα.
 
 
▸ Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, www.ioas.gr 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Με ισχυρά μηνύματα και μεγάλη απήχηση ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
04/Απρ/2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» από το Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» για Εκπαιδευτικούς
01/Απρ/2024
10.000 νεκροί από τροχαία συμβάντα σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022
28/Μαρ/2024
Αιμοδοσία για τους τραυματίες από Tροχαία Συμβάντα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων (Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 | 11:00- 16:00)
27/Μαρ/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion